Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 3. 2013,
21.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Lars Lagerbäck

Petek, 22. 3. 2013, 21.00

7 let, 12 mesecev

Katanec: Nočem niti jokati niti stokati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Srečko Katanec je skomignil z rameni in dejal: ''Kaj naj povem? Ja, nič posebnega, a točk ni.'' S pristopom in igro varovancev je bil zadovoljen. Nima jim kaj očitati, pogreša pa več zadetkov.

Po porazu na prijateljski tekmi z BiH je dočakal tekmo, na kateri se je lahko razveselil (vsaj) zadetka. A veselje ni trajalo dolgo, saj je Islandija prek mladega zvezdnika Tottenhama preobrnila rezultat in Slovenijo pahnila v nehvaležen položaj. ''Fantom sem po tekmi rekel hvala za te dni. Tekmo so oddelali, nogomet pa je takšen, da če imaš igralca, ki ti s 30 metrov tako strelja v '90', je pač to to,'' je pohvalil islandskega strelca in v nadaljevanju priznal, da v karieri verjetno ni imel težjega tedna kot na tokratnih pripravah. ''V moji karieri verjetno nisem imel težjega tedna, kako sestaviti mozaik, kot pred tekmo z Islandijo. Mogoče smo bili boljši, a to vam nič ne pomeni, meni pa. Rezultat je negativen, od tega ne bežim. Ne bi pa šel v podrobnosti, saj nočem niti jokati niti stokati. Mi je pa žal fantov, ker si dejansko želijo. Znotraj ekipe ni nobene apatije, delajo profesionalno, kljub temu da se dogajajo porazi,'' razmišlja 49-letni Ljubljančan, ki je mnenja, da se zaradi novega poraza Slovenije v kvalifikacijah ne bo kaj bistvenega spremenilo oziroma da ni pričakovati kakšnih igralskih ''rezov''. ''Zaradi tega ne bo nihče šel, niti vrgel puško v koruzo. Če se hočeš uvrstiti na velik turnir, moraš imeti določeno kakovost. Mi je v tem trenutku nimamo. Mi pa je žal, da smo izgubili tekmo, v kateri tekmec ni boljši. Če je treba, bomo do konca ciklusa pač nasprotnik, ki bo mogoče nekomu pokvaril račune. Ker pri meni se bo še naprej igralo agresivno, pošteno, do konca in na zmago. Tako kot vedno delamo. Se je pa danes videlo, da potrebujemo te igralce. Tudi nekatere, ki prej niso bili v reprezentanci. Škoda, ker določenih ni bilo že prej, a ni moje delo, da bi to komentiral. Upam, da bodo prišli boljši časi, da bo tudi nam slejkoprej žoga kam 'zalutala','' si je zaželel ''Srečko Nazionale'', ki je tako po vrnitvi na selektorski stolček Slovenije doživel dva poraza. Morda prekine niz 7. junija, ko bo Slovenija gostovala pri Islandiji in ji skušala vrniti milo za drago.

Lagerbäck: Na koncu smo bili srečnejši tekmec

Švedski strateg Lars Lagerbäck je v selektorski karieri pozdravil že veliko zmag, tako odmevne na klopi Islandije pa do gostovanja v Ljubljani še ni dočakal. ''Zelo sem zadovoljen z zmago, predvsem pa z močnim karakterjem mojih igralcev in načinom, kako so se vrnili v srečanje. Bila je težka tekma. Slovenija je bila v prvem polčasu boljša, mi pa smo 'vrnili' v drugem. Gledali smo enakovredno tekmo, nekako '50:50', na koncu pa smo bili mi srečnejši tekmec, saj smo dosegli dva fantastična zadetka in se veselili velike in pomembne zmage. Zdaj smo prvič v položaju, da v kvalifikacijah kandidiramo za najvišja mesta, kar je nekaj enkratnega, pa tudi novega za Islandijo in njen nogomet. Doma igramo še tri tekme, lahko premagamo tudi Švicarje. Zelo smo zadovoljni,'' je povzel Šved, ki je Slovenijo z domovino enkrat že premagal. Pred leti na prijateljskem srečanju v Stockholmu, zdaj se je zmage nad nogometaši s podobo Triglava na prsih veselil še z Islandijo.

Ne spreglejte