Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
18. 11. 2014,
9.45

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Berić slovenska nogometna reprezentanca Kolumbija Rapid Dunaj

Torek, 18. 11. 2014, 9.45

5 let, 3 mesece

Katanec mu bo namenil vlogo prvega napadalca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec se bo danes prepričal, ali lahko rezervisti zadostijo najvišjim zahtevam. V napadu bo imel glavno besedo Robert Berić, ki navdušuje na Dunaju.

Kam so se pred prijateljsko tekmo s Kolumbijo skrili najboljši slovenski napadalci? Izkušena Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić sta se vrnila na Japonsko, Tim Matavž je pri selektorju izprosil, da ga ne uvrsti na seznam, saj želi z dodatnim delom v klubu med reprezentančnim premorom dvigniti fizično pripravljenost, Romana Bezjaka je v Bolgariji ustavila poškodba, obetavnih Luke Zahovića in Andraža Šporarja, ki ju v zvezde povzdigujejo navijači Maribora in Olimpije, ni na seznamu ... Mesto v konici napada bo tako namenjeno legionarju, ki že dolgo ni dočakal priložnosti, da bi oblekel državni dres. Nazadnje je nastopil pred letom dni, ko je Slovenija v Celju tesno z 1:0 odpravila Kanado.

Najboljši strelec dunajskega Rapida Robert Berić je prvi reprezentančni nastop pod Katančevim vodstvom pozdravil lani. Ravno v Stožicah, kjer je Katančeva četa v zimskim razmerah izgubila proti Bosni in Hercegovini. Takrat je bil ljubljanski štadion prepoln gostujočih navijačev, danes bo ravno obratno, saj je odlična predprodaja pokazala, da si domači ljubitelji nogometa želijo videti, kaj zmore pomlajena Slovenija, manjka kar devet prvokategornikov, proti eni izmed najboljših reprezentanc sveta. "Kolumbija je res dober tekmec. Je tretja najboljša reprezentanca na svetu, to pove vse o njej. Ima dobre posameznike in se bomo morali res dobro pripraviti. Upam na pozitiven rezultat in dobro igro," je dejal 24-letni napadalec, ki prihaja iz Krškega. Mesto, ki v teh dneh slavi drugoligaškega jesenskega prvaka, je lahko ponosno na reprezentanta.

Prek Interblocka, Maribora in Sturma si je prislužil poziv dunajskega velikana, z devetimi zadetki pa je v tem trenutku drugi najboljši strelec avstrijskega prvenstva.

Na Dunaju je srečen, stopil je stopničko višje

Zaveda se, da bo imel na srečanju s Kolumbijo veliko priložnost, da se dokaže selektorju. "V čast mi je igrati za Slovenijo. Počutim se odlično in upam, da bo vse v redu. Vesel sem, da sem zraven in lahko si le želim, da bom v prihodnjih akcijah spet. Glede sistema z enim napadalcem igramo tudi v Rapidu podobno, tako da sem ga navajen. Če se znaš pravilno gibati in če dobro igramo, potem ni taka težava," ga ne moti selektorjeva postavitev. Na dvoboju s Kolumbijo bo najverjetneje 4-2-3-1, Beriću pa bo pripadla čast, da zaigra od prve minute in tako dočaka prednost pred stanovskim kolegom Džengisom Čavuševićem (St. Gallen iz Švice).

V tej sezoni dosega veliko zadetkov, prejel pa je tudi že dva rdeča kartona. Kar je najbolj zanimivo, je podatek, da je bil obakrat izključen na dvoboju proti Sturmu, nekdanjemu klubu, kjer ga je v prejšnji sezoni vodil Darko Milanič. "Res je, prejel sem dva rdeča kartona, a menim, da nekoliko neupravičeno. To obdobje je za mano. Srečen sem na Dunaju, stopil sem stopničko višje. Rapid je klub z veliko zgodovino in dobra priložnost za napredovanje. Upam, da bom zadržal formo," je izpovedal željo, da bi bil podobno učinkovit tudi v nadaljevanju avstrijske bundeslige. Dunajski Rapid doživlja kot odskočno desko za selitev v nemško bundesligo. Ob podobnih predstavah kot jih je ponudil v tej sezoni, se bodo zagotovo pojavili tudi nemški snubci, nastop v reprezentanci pa bi jih lahko le še bolj prepričal. Ali pa tudi obratno, zato Beriću ne bo vseeno, kako se predstaviti proti zvezdniški reprezentanci Kolumbije.

Ne spreglejte