Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kolumbija Srečko Katanec

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 10.54

8 let

Katanca zapustili najbolj izkušeni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec se bo dvoboja z močno Kolumbijo lotil s prevetreno postavo, v kateri bo manjkalo ogromno prvokategornikov, ki so v soboto izgubili v Londonu.

Slovenska izbrana vrsta bo nogometno leto 2014 sklenila z atraktivno prijateljsko tekmo, ki bo dobro napolnila tribune štadiona v Stožicah, saj je bilo do nedelje prodanih že skoraj 12 tisoč vstopnic. Prihaja tretja reprezentanca sveta z velikim zvezdnikom Jamesom Rodriguezom, ki je v petek v Londonu premagala ZDA. Slovenija je le dan pozneje v istem mestu izgubila kvalifikacijski dvoboj z Anglijo (1:3), od navijačev pa se bo od leta, ki je postregel z marsičem, poslovila proti Kolumbiji.

Cesar ostaja pri 81 nastopih, Handanovića čaka milanski derbi

Selektor Srečko Katanec bo pričakovanja pred torkovo poslastico razkril v popoldanskih urah na Brdu pri Kranju, je pa že zdaj jasno, da bo v kolumbijsko jabolko ugriznil s prevetreno postavo, v kateri ne manjka nogometašev, ki do zdaj niso bili v prvem planu. Po tekmi v Londonu so se od slovenskega tabora v dogovoru s strokovnim vodstvom poslovili novopečeni rekorder ter kapetan Boštjan Cesar, ki bo tako zamudil priložnost, da se na večni lestvici od Zlatka Zahovića oddalji na dva nastopa razlike, z njim vred se je v Verono odpravil tudi Valter Birsa, med vratnicama ne bo Samirja Handanovića, ki se vrača k Interju. Milanski velikan se pod vodstvom novega trenerja Roberta Mancinija zavzeto pripravlja na veliki mestni derbi z Milanom.

Na Japonsko se vračata izkušena napadalca Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić, ki ju s kluboma čaka krčevit boj za obstanek, Mišo Brečko se predčasno vrača v Nemčijo, Andraž Kirm na Ciper, Dalibor Stevanović v Rusijo, Kevin Kampl pa v Salzburg, kjer bo opravil dodatne zdravstvene preglede, saj je na Otok odpotoval z načeto mišico. Tako je slovenski tabor zapustila večina najbolj izkušenih igralcev, ki so že odigrali zadnjo reprezentančno tekmo v tem letu, priložnosti pa bodo deležni novi kandidati.

Na seznamu tudi "domači" Bohar, Janža, Stojanović in Verbič

V nedeljo je trening v Lescah opravilo tudi sedem povabljencev, ki niso prišli v poštev za dvoboj v Londonu, bodo pa sodelovali pri spektaklu v Ljubljani. Med njimi so tudi štirje nogometaši, ki igrajo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dva sta člana Maribora, svojega predstavnika pa imajo še vodilne Domžale ter v zadnjih mesecih nepremagljivo Celje, kar bo imeniten pokazatelj tega, kako dober nogomet se igra v slovenskem prvenstvu.

Na drugi strani bodo stali četrtfinalisti svetovnega prvenstva ter njihov najboljši igralec, ki ga častijo navijači madridskega Reala. Selektor Katanec bo sestavil udarno enajsterico, kakršne verjetno še ni nikoli, s pomočjo občinstva pa bi lahko Slovenija dokazala, da lahko velikim mešajo štrene tudi rezervisti.

Slovenija bo v leto 2015 vstopila konec marca s kvalifikacijsko tekmo proti San Marinu. Takrat bodo seveda na voljo vsi najboljši nogometaši, verjetno tudi Tim Matavž (želja po dodatnem treningu v Augsburgu) in Roman Bezjak (poškodba), ki ju je Katanec nameraval vpoklicati za srečanje v Angliji, a sta zaradi različnih razlogov odpadla.

Ne spreglejte