Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 7. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

NK Domžale Kenan Horić Slaven Bilić West Ham

Petek, 22. 7. 2016, 15.00

6 let, 7 mesecev

Kenan Horić

Kaj je kapetan Domžal sporočil Londončanom?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Med najbolj veselimi in ponosnimi po veliki zmagi nad Šahtorjem Soligorskom je bil kapetan Domžal Kenan Horić. "Zdaj pa West Ham United, ki bo za vse nas velik izziv," se novih evropskih preizkušenj veseli bosanski branilec.

190 centimetrov visoki nogometaš je eden izmed najboljših branilcev v slovenski ligi in kot tak seveda steber obrambe ekipe Luke Elsnerja. Tudi v četrtek je na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa pri zmagi nad beloruskim Šahtorjem, na kateri so Domžalčani zmagali z 2:1 in si priborili tekmi proti West Ham Unitedu v naslednjem krogu, igral od prve do zadnje minute in bil med najbolj zanesljivimi na igrišču.

"Pričakovali smo natančno takšno tekmo, kot je bila. Prava vojna. Zelo veseli smo, ker smo zmagali in napredovali," je Kenan Horić povedal po tekmi. "V prvem polčasu smo res odigrali sijajno. Žoga je tekla, bili smo zelo sproščeni. Vse, kar smo se dogovorili, smo naredili. Veseli me, da se razvijamo kot ekipa in tudi kot posamezniki," je dodal in nekaj besed namenil še minutam po golu v mreži Domžal.

Kdaj, če ne zdaj

Kapetan Domžal se je boril vseh 90 minut. | Foto: Kapetan Domžal se je boril vseh 90 minut. Takrat je bilo 1:1, v skupnem seštevku 2:2 in vsak gol v domžalski mreži bi pomenil najverjetnejši konec evropskih sanj. "Malo nesrečno smo prejeli zadetek, a tudi takrat pokazali pravi značaj in se uspešno vrnili. Bilo je težko, a smo se vrnili, postali samozavestni, imeli žogo v svoji posesti in po lepi akciji nam je uspelo zadeti. Pokazali smo, da smo prava ekipa," je ponosno razlagal 25-letni nogometaš, ki je član Domžal od leta 2014.

"V zadnjih 15 minutah smo malce trpeli, ni bilo lahko, malce smo tudi zavajali sodnika in ležali po tleh, tako je pač treba, a na koncu nam je le uspelo. Potem je bilo v garderobi veselo. Poveselili se bomo tudi v prihodnjih urah. Jutri imamo prost dan, zato si lahko malce privoščimo. Kdaj, če ne zdaj," je takoj po prihodu iz garderobe razlagal nogometaš, ki se približuje stotim nastopom v rumenem dresu. Do zdaj jih je zbral 87.

Olimpijskega štadiona v Londonu se ne bodo ustrašili

Med temi je tudi šest evropskih, a nobena ni niti tako pomembna, kot bosta tisti, ki njega in soigralce čakata v prihodnjih tednih. Najprej se bodo proti West Ham Unitedu prihodnji teden pomerili v Stožicah, teden dni pozneje jih čaka še velika čast in odprtje Olimpijskega štadiona v Londonu, kjer naj bi jih s tribun gledalo 54 tisoč navijačev.

"Najprej si želim, da bi si v Ljubljani priigrali lepo izhodišče za tekmo v Londonu. Tekmi proti West Ham Unitedu jemljem kot velik izziv. Za ekipo in za igralce. Da vidimo, kako se bomo obnašali na tako veliki tekmi. Zagotovo ne bo lahko, a obljubim, da se ne bomo predali. Od sebe bomo dali 200 odstotkov, da na obeh tekmah dosežemo čim boljši rezultat," je napovedal branilec, ki v Angliji simpatizira z Manchester Unitedom.

"Tekmi proti West Ham Unitedu jemljem kot velik izziv. Za ekipo in za igralce." | Foto: "Tekmi proti West Ham Unitedu jemljem kot velik izziv. Za ekipo in za igralce."

Slavena Bilića si je v prejšnji sezoni ogledal nekajkrat

"Seveda poznam tudi West Ham United. Zaradi njegovega trenerja Slavena Bilića sem ga v prejšnji sezoni nekajkrat tudi spremljal in vem, da gre za zelo kakovostno ekipo. Prav zaradi tega sem še toliko bolj motiviran, da se na obeh tekmah izkažem, enako tudi moji soigralci. Velik izziv bo tudi igranje na Olimpijskem štadionu v Londonu. Upam, da se s soigralci ne bomo ustrašili vzdušja, ki nas bo pričakalo tam. Verjamem, da se ne bomo," je za konec povedal steber obrambe Domžal.

Ne spreglejte