Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
21. 7. 2016,
22.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

2

Natisni članek

West Ham nogomet Liga Europa Luka Elsner NK Domžale

Četrtek, 21. 7. 2016, 22.24

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Šahtar Soligorsk

Domžale bodo odprle Olimpijski štadion v Londonu! #foto

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

2

domzale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Domžale so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa pred domačimi navijači premagale beloruski Šahtor iz Soligorska z 2:1 in napredovale v tretji krog, v katerem jih čakata West Ham United in nastop na Olimpijskem štadionu v Londonu. Veliki junak je bil Žan Majer.

Po tekmah proti Stuttgartu iz leta 2005, ko se je legendarna domžalska zasedba, v kateri so blesteli Dalibor Stevanović, Branko Ilić, Ermin Raković in še nekateri pomembni igralci iz zgodovine slovenskega nogometa, merila s Stuttgartom Giovannija Trapattonija, se Domžalam obetata novi, še bolj spektakularni tekmi, ki se bosta za vedno zapisali v zgodovini kluba z obrobja Ljubljane. Pred njimi sta tekmi s klubom iz zgornjega dela najmočnejše lige na svetu, angleške premier lige, West Ham Unitedom.

Domžalsko zmagoslavje skozi objektiv Vida Ponikvarja:

Fotogalerija
1 / 49

4. avgusta bodo v Londonu spisali zgodovino

Pa ne samo to, 4. avgusta, prva tekma bo 28. julija v Stožicah, bodo gostje na Olimpijskim štadionu v Londonu, kamor se v tej sezoni seli klub, ki ga vodi Hrvat Slaven Bilić. Domžalčani bodo pred 54 tisoč navijači, kolikor naj bi se jih zbralo na tej tekmi, odigrali prvo tekmo z West Ham Unitedom na tem veličastnem objektu in bodo pomagali spisati zgodovino tega več kot sto let starega kluba.

Domžale, ki so tokrat igrale brez poškodovanih Luka Žinka, Dejana Trajkovskega in Zenija Husmanija, so imele že pred tekmo s Šahtorjem ugoden izid. V Belorusiji so remizirale z 1:1. V prvem polčasu so bile boljši nasprotnik in dajale občutek, da vseskozi vedo, kaj hočejo, in bodo za to naredile vse. Nadzorovale so igro in bile nevarnejše.

Tribune v Domžalah so bile lepo napolnjene. | Foto: Vid Ponikvar Tribune v Domžalah so bile lepo napolnjene. Foto: Vid Ponikvar

Na polčas z vodstvom

V 15. minuti je bilo pred vrati gostov nevarno prvič, ko je z leve strani prodrl Antonio Mance, streljal in zatresel okvir vrat. Dve minuti pozneje je isti igralec poskusil še enkrat, a je njegov strel končal v beloruskem bloku. V 23. minuti je po lepem prodoru poskusil še Matic Črnic, a se je z obrambo izkazal vratar gostov. V 35. minuti je sledila podobna akcija, spet je streljal Črnic, a je žoga zletela mimo gola.

V 35. minuti je na tribunah, na katerih se je zbralo približno dva tisoč gledalcev, završalo. Benjamin Morel je odlično preigraval, poslal predložek in odlično zaposlil Marka Alvirja, ki je zadel po strelu z glavo. Domžale so povedle, malce izboljšale svoj položaj, a je bilo jasno, da bodo ob golu v svoji mreži na slabšem, kot so bile pred prvim sodnikovim žvižgom. Do konca prvega polčasa se potem ni zgodilo nič zanimivejšega, omeniti morda velja le še strel Manceja, ki je šel visoko čez gol.

Luka Elsner se lahko veseli velike zmage. | Foto: Sportida Luka Elsner se lahko veseli velike zmage. Foto: Sportida

Za šok je poskrbel rezervist Belorusov

Drugi polčas so bolje začeli gostje, prvo priložnost so sicer imeli Domžalčani, ko je lepo preigraval Morel. V 61. minuti pa šok. Po gneči v kazenskem prostoru je odbito žogo dobil Denis Laptev in s pomočjo prečke zadel za 1:1. Kluba sta bila poravnana. Po šoku so Domžalčani prišli k sebi, se zbrali in spet zaigrali bolje.

Veliki junak Žan Majer

Boljša igra se je obrestovala in v 69. minuti je po kotu Morel izjemno zaposlil Žana Majerja, ki je neubranljivo zadel po strelu znotraj kazenskega prostora. Zdaj so bile Domžale spet v prednosti, a hkrati pazljive, saj bi nov gol gostov pomenil, da bi morali Domžalčani zadeti kar dvakrat.

Odigrali bodo vsaj šest evropskih tekem

Do konca tekme se to k sreči ni zgodilo, nekajkrat je bilo sicer nevarno, a Domžalčani so, tudi s pomočjo glasnega občinstva, zdržali in poskrbeli, da bodo letos odigrali šest evropskih tekem. Še vsaj dve. Kdo ve, morda Luka Elsner in njegovi varovanci priredijo čudež in na kolena spravijo tudi slovite Londončane.

Domžale : Šahtor Soligorsk 2:1 (1:0)

Štadion Športni park v Domžalah, 2000 gledalcev. Sodnik: Alain Bieri (Švica).

Strelci: 1:0 Alvir 35., 1:1 Laptev 61., 2:1 Majer 69.

Domžale: Maraval; Balkovec, Horić, Dobrovoljc, Brachi; Horvat, Majer, Alvir, Morel, Črnic (od 64, Repas); Mance (od 84. Juninho).
Šahtor: Bushma; Burko, Kuzmenok, Ribak (od 72. Osipenko), Ignjatijević; Jelezarenko, Jurevič, Starhorodski; Šibun (od 46. Laptev), Januš, Kovalev.

Rumena kartona: Starhorodski 35. (Šahtor), Dobrovoljc  80. (Domžale)

Ne spreglejte