Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 7. 2016,
0.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

NK Domžale Žan Majer Simon Rožman Luka Elsner

Petek, 22. 7. 2016, 0.12

6 let, 6 mesecev

Kdo si je izmislil akcijo za zmagoviti gol

Ne Luka Elsner, veliki junak Domžal je Simon Rožman

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

"Akcija, ki nam je prinesla gol, je ideja Simona Rožmana," sta po zmagi nad Šahtorjem Soligorskom, ki je Domžalam prinesla 3. krog kvalifikacij za ligo Europa in zgodovinski tekmi z londonskim West Ham Unitedom, priznala trener Luka Elsner in strelec zmagovitega gola Žan Majer.

Da bodo Domžalčani 4. avgusta gostje West Ham Uniteda ob njegovi zgodovinski prvi tekmi na Olimpijskem štadionu v Londonu in bodo kot taki seveda deležni veliko pozornosti evropske nogometne javnosti, je v veliki meri poskrbel Simon Rožman.

Nekdanji trener Celja, ki od marca letos v Domžalah opravlja vlogo strokovnega koordinatorja in dela z mladimi, je avtor akcije iz 69. minute, v kateri so po kotu sodelovali trije nogometaši in se je končala z zmagovitim golom.

Idejo za akcijo je dobil Simon Rožman, je takoj priznal Luka Elsner

"Vsi skupaj dihamo kot eno in ustvarjamo pozitivno vzdušje." | Foto: "Vsi skupaj dihamo kot eno in ustvarjamo pozitivno vzdušje." "Ta zmaga je tvoja," je, ko je odhitel do njega, po zadnjem sodnikovem žvižgu v domžalskem Športnem parku svojemu vrstniku in kolegu dejal Luka Elsner. To je priznal tudi pozneje, obkrožen z novinarskimi diktafoni.

"Ta akcija je bila njegova ideja. Nedvomno je prispeval velik delež k tej zmagi. Njegove zasluge so ogromne. Vsi skupaj dihamo kot eno in ustvarjamo pozitivno vzdušje. On, igralci in vsi preostali, tudi občinstvo, ki je bilo tokrat odlično, smo zaslužni za ta velik uspeh," je sodelavca in prijatelja pohvalil 33-letni trener Domžal.

Ko so prejeli poceni zadetek, so pokazali značaj

Podobno je govoril tudi strelec zmagovitega zadetka. "Res je. To akcijo si je izmislil Rožman, vadili smo jo na treningih. K sreči nam je tokrat uspelo, žoga je končala v mreži in zdaj se vsi skupaj veselimo velikega uspeha," je bil vesel Žan Majer.

"V prvem polčasu smo igrali res dobro. Igrali smo sproščeno, si podajali in držali žogo v svoji posesti. Nato smo prejeli poceni zadetek, a smo pokazali značaj, dvignili glave, zadeli še drugič in zasluženo napredovali," je nadaljeval 23-letni domžalski vezist.

"Proti West Ham Unitedu moramo odigrati sproščeno in tako, kot znamo," pravi strelec zmagovitega gola Žan Majer. | Foto: "Proti West Ham Unitedu moramo odigrati sproščeno in tako, kot znamo," pravi strelec zmagovitega gola Žan Majer.

Zdaj je pred njimi nova priložnost za dokazovanje

Zdaj pa West Ham United. Najprej prihodnji teden v Stožicah (Domžalčani bodo zaradi neustreznosti svojega objekta prihodnji četrtek igrali na štadionu Olimpije), potem še v Londonu.

"To bo nova priložnost za dokazovanje. Nimamo česa izgubiti. Moramo odigrati sproščeno in tako, kot znamo. Skušali bomo narediti vse, da pustimo čim boljši vtis," je še povedal Štajerec, ki že štiri leta brani domžalske barve.

Med strelci se ne znajde prav pogosto. Četrtkov gol je bil njegov šele šesti v majici Domžal, a zato toliko bolj pomemben.

Domžalsko zmagoslavje skozi objektiv Vida Ponikvarja:

Fotogalerija
1 / 49
Ne spreglejte