Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 7. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

4

Natisni članek

Luka Elsner NK Domžale

Petek, 22. 7. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Trener Domžal po veliki evropski zmagi

Kaj je Luka Elsner po veliki zmagi sporočil slovitemu hrvaškemu kolegu?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

4

Domžale so na začetku sezone videti kot moštvo, ki ve, kaj dela in hoče. Da je tako, je v veliki meri zaslužen njihov trener Luka Elsner, ki ob pohvalah na svoj račun vseskozi poudarja trud svojih sodelavcev in predvsem nogometašev. Tako je bilo tudi po četrtkovi veliki zmagi nad beloruskim Šahtarjem in napredovanju v 3. krog kvalifikacij za ligo Europa, v katerem Domžalčane čaka londonski West Ham United. "Ta zmaga je v 90 odstotkih zasluga igralcev," je dejal.

Olimpija je odigrala samo dve, Gorica prav tako, Maribor bo vsaj štiri, Domžale pa najmanj šest evropskih tekem. Po remiju z 1:1 v gosteh pri Šahtorju Soligorsku so pred domačimi navijači z 2:1 zmagale in si priigrale odmevni tekmi z West Ham Unitedom. Predvsem pa čast, da bodo gostje ob prvi tekmi Londončanov na Olimpijskem štadionu, na katerega se klub z več kot stoletno zgodovino seli v tej sezoni.

Se lahko Olimpija in Maribor bojita Domžal?

Radost in veselje s predsednikom kluba Stanislavom Oražmom. | Foto: Radost in veselje s predsednikom kluba Stanislavom Oražmom. "Fantastično je, da smo napredovali. Zadovoljen sem predvsem s prvim polčasom, ki je bil verjetno najboljši od vseh, odkar sem v klubu. Po prvem delu igre bi morali voditi celo z višjo razliko, v drugem smo nekaj časa igrali slabše, prejeli gol, a nato stopili skupaj, iz akcije po prekinitvi dosegli gol in zasluženo napredovali," je povedal Luka Elsner. Razkril je, da je akcija za zmagoviti gol ideja njegovega sodelavca, vrstnika med trenerji Simona Rožmana.

Na besede, da njegova ekipa na začetku nove sezone deluje zelo dobro in kot taka daje vtis, da jo lahko na domačih tleh zagode favoriziranima Olimpiji in Mariboru, je imel pripravljen odgovor. "Želimo si biti v vrhu, to je jasno, a vemo, kako je bilo v Domžalah v preteklosti. Lani smo bili pol leta odlični, pa potem pol leta katastrofalni. Imam občutek, da smo zdaj bolj zreli, a vseeno ne bi napovedoval ničesar," je v mirnem tonu odgovoril 33-letni trener.

Prvenstvo je tisto, ki prinaša takšne lepe trenutke

Že prihodnji teden Domžalčane čaka nova, že peta evropska preizkušnja, še pred tem pa bodo v 2. prvenstvenem krogu v nedeljo gostovali v Krškem in poskušali v najpomembnejšem domačem tekmovanju zmagati še drugič zapored. Da bi imeli njegovi fantje težave z motivacijo, se mladi trener ne boji.

Trener Domžal opozarja, da je pred novo evropsko preizkušnjo na sporedu še prvenstvena tekma s Krškim. | Foto: Trener Domžal opozarja, da je pred novo evropsko preizkušnjo na sporedu še prvenstvena tekma s Krškim.

"Že proti Radomljam je bilo podobno, a smo se izkazali. To so preklopi, ki jih moramo narediti. Prvenstvo je tisto, ki prinaša lepe trenutke, ki jih preživljamo zdaj. Če tega ne spoštuješ, takšnih trenutkov ne bo več. Mi jih spoštujemo. Tekmo v Krškem bomo vzeli skrajno resno in skušali zmagati, da ostanemo v vrhu," je obljubil.

Nad Londončane na način, ki Slovencem včasih manjka

Domžalčane zdaj čakata tekmi z West Ham Unitedom. | Foto: Domžalčane zdaj čakata tekmi z West Ham Unitedom. Za tem ga čakata največji tekmi v njegovi kratki, a zelo obetavni trenerski karieri. Po robu se bo postavil Slavenu Biliću in njegovemu West Ham Unitedu.

"Sem izredno tekmovalen človek, zato teh tekem ne jemljem kot nagrado, ampak kot priložnost, da pokažemo, kaj zmoremo in znamo. West Ham jemljemo kot enakovrednega nasprotnika, ki igra na isti ravni, kot smo mi. Morda je videti, da sem slep, a kakovost nasprotnika, ligo, iz katere prihaja, in vse preostalo bom pustil ob strani, zato verjamem, da bo moja ekipa pokazala, kar zna," je odločno sporočil hrvaškemu kolegu.

"Če nas bodo Londončani razbili, nas bodo pač razbili, a na teh tekmah bomo skušali pokazati, kdo smo. Igrali bomo samozavestno. Na način, ki nam Slovencem včasih manjka," je dodal.

Domžalčani bodo Londončane gostili v Stožicah. Kako se bodo izkazali? | Foto: Domžalčani bodo Londončane gostili v Stožicah. Kako se bodo izkazali? Kaj vse je dobrodošlo pred tekmama z Londončani?

Prva odmevna evropska tekma Domžale čaka že prihodnji teden v Stožicah, njihov štadion je žal neustrezen, zato bodo igrali pri Olimpiji, druga bo teden pozneje v Londonu.

"Statistika naših tekem v Stožicah je pozitivna, kar je vsekakor dobrodošlo. Kot je dobrodošlo tudi to, da v tej sezoni na domačih tekmah zmagujemo, medtem ko smo bili v prejšnji na svojem štadionu katastrofalni," je še dejal trener, ki na klopi Domžal sedi tri leta.

Domžalsko zmagoslavje skozi objektiv Vida Ponikvarja:

Fotogalerija
1 / 49
Ne spreglejte