Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 9. 2014,
0.24

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borussia Dortmund Arsenal Jürgen Klopp Mikel Arteta liga prvakov

Sreda, 17. 9. 2014, 0.24

4 leta, 4 mesece

Kapetan Arsenala jezen: Igrali točno tako, kot se ne sme!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pričakovali smo poslastico, gledali pa smo le enosmerni promet. Borussia Dortmund je pred domačimi gledalci v vseh nogometnih elementih nadigrala Arsenal in se zasluženo veselila treh točk.

Premoč Borussie sta z zadetkom kronala Italijan Ciro Immobile, zadel je v izdihljajih prvega polčasa, in Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang ter domačinom priigrala zaslužene tri točke, Arsenal pa je ostal praznih rok.

Francoski strateg Arsene Wenger je uresničil svojo napoved in na desni bok obrambe namesto poškodovanega Mathieua Debuchyja poslal komaj 19-letnega Hectorja Bellerina. Fant ni odigral slabo, bolj je bodla v oči predstava na sredini igrišča, kjer je bil veliko razočaranje ravno kapetan Mikel Arteta, da ne govorimo o v zadnjem času čedalje slabšemu nemškemu virtuozu, Mesutu Özilu.

"Igrali smo proti izjemni zasedbi, pred izjemnimi navijači. Zagotovo je to eno najtežjih gostovanj v Evropi," je po tekmi razočarano potožil Arteta. "Vedeli smo, da bodo na nas pritisnili že od samega začetka, a se kljub temu nismo najbolje znašli. Ko dobiš zadetek 20 sekund do konca prvega polčasa, je nadaljevanje izredno težko. Prevečkrat smo na naši polovici izgubili žogo, Nemci pa so to izkoristili. Odigrali smo točno tako, kot se proti Borussii ne sme, če želiš dober rezultat," je še dodal Španec.

Prikazali popolno igro

Kako dominantni so bili domači nogometaši, govori tudi statistika. Rumeno-črni so proti vratom Londončanov sprožili 20 strelov, od tega sedem v okvir vrat, na drugi strani so nogometaši Arsenala streljali le trikrat in samo enkrat v okvir vrat. "Bili smo pogumni, bilo smo hitri in storili vse, kar je potrebno, da smo prišli do tako želene zmage. Moramo pohvaliti fante, od prve do zadnje minute sem užival v njihovi predstavi," je svoje izbrance pohvalil Jürgen Klopp. "Naša igra je bila skoraj popolna in ko je temu tako, ni lepše službe na svetu, kot je ta."

Čez štirinajst dni bo Arsenal skušal bled vtis popraviti doma proti Galatasarayu, Borussia pa bo gostovala pri Anderlechtu.

Ne spreglejte