Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
5. 2. 2016,
15.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Bayern München

Petek, 5. 2. 2016, 15.08

6 let, 7 mesecev

Kampl je optimist: Seveda lahko premagamo Bayern

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dogajanje v nemški bundesligi bo konec tedna zaznamoval sobotni derbi med Bayerjem in Bayernom. Slovenski reprezentant Kevin Kampl je pred najpomembnejšim izzivom v tem letu dobro razpoložen.

Lekarnarji iz Leverkusna bodo v soboto pričakali jesenske prvake in branilce naslova. Na BayAreno prihaja Josep Guardiola z zvezdniško zasedbo, ki je v 19 krogih zbrala kar 52 točk. V statistični rubriki ima 17 zmag, en remi in le en poraz, njena mreža pa se je ob 50 doseženih zadetkih zatresla le devetkrat, kar priča o ogromni moči prvih favoritov za osvojitev prvenstva.

Slovenski reprezentant Kevin Kampl, prvokategornik Bayerja, se ne boji bavarskega stroja. "Igramo pred domačim občinstvom. Igrali bomo na zmago, ne pa na točko. Če bomo hoteli premagati Bayern, bomo morali odigrati popolno," je v pogovoru za uradno stran tekmovanja poudaril 25-letni Slovenec, ki se je na zadnji tekmi proti Hannovru izkazal s podajo za zadnji zadetek Bayerja. Kampl je v zadnjih dneh reden gost največjih nemških časnikov.

Med drugim je Bild objavil daljšo zgodbo o pomenu njegovih poslikav na telesu, pred derbijem z Bayernom pa intervjuja z njim niso mogli prezreti tisti, ki jih podrobneje zanima dogajanje v nemškem prvenstvu.

Poškodbe Bayerna ne bodo vrgle iz ritma

Vodilni nemški velikan v soboto v Leverkusen prihaja z oslabljeno postavo, saj bo zaradi zdravstvenih težav manjkalo ogromno pomembnih igralcev. Kampl se trudi, da ga to ne bi zavedlo. "Res je, Bayern ima veliko poškodovanih igralcev, a to pri njem ne igra odločilne vloge, saj ima na vsakem igralnem položaju od dva do tri kakovostne kandidate. Prepričan sem, da se nam bodo na tekmi ponudile priložnosti. Če bomo učinkoviti v napadu in znali priložnosti pretopiti v zadetek, lahko premagamo Bayern."

Bavarci spoštujejo klub iz Leverkusna. Na zadnjih gostovanjih na BayAreni v prvenstvu so slast zmage okusili le enkrat. Če bodo ostali brez zmage tudi v soboto, bo v domačem taboru prevladovalo zadovoljstvo, saj bo v boju za najvišja mesta dragocena vsaka točka.

"Naš cilj je uvrstitev v ligo prvakov, torej tretje ali četrto mesto," je 25-letni zvezni igralec iz Solingena dal vedeti, da sta zanj vodilni mesti v bundesligi že oddani.

Prvenstvo, pokal in Evropa

Vesel je, da je pozimi opravil celotne priprave. Poleti, ko je prestopil k nekdanjemu klubu iz bližnjega Dortmunda, je večino zamudil. "V tej sezoni lahko dosežemo veliko. V pokalu imamo lepe možnosti za napredovanje, saj igramo doma (četrtfinale z Werderjem, op. p.). V evropski ligi nas čaka vodilno moštvo na Portugalskem (Sporting Lizbona v 1/16 finala lige Europa, op. p.). Če bomo igrali drug za drugega, si bomo ustvarili lepe možnosti za napredovanje."

Bayer ostaja v igri za dve lovoriki, v bundesligi pa se lahko na prvo mesto prebije le po zaslugi redko videnega čudeža ter katastrofalnih predstav Bayerna, Hoffenheima in tudi tretjeuvrščene Herthe v nadaljevanju sezone. Bavarci so v jesenskem delu na Allianz Areni zlahka razorožili Bayer. Zmagali so s 3:0, dva zadetka je dosegel Thomas Müller. Kampl je dvoboj spremljal s tribun, saj je le dan pred tem podpisal pogodbo z Bayerjem in se preselil h klubu, ki ga nosi v srcu že od mladih let.

Hernandez in Kiessling nista edina

Največjo nevarnost za vrata Bayerna, kjer najraje stoji Manuel Neuer, predstavlja mehiško-nemški napadalni par. To sta Javier Hernandez in Stefan Kiessling.

"Sta naša zelo pomembna igralca. Prvi prinaša izkušnje iz drugih lig, drugi pa iz bundeslige. Dobro sodelujeta, a ne smemo pozabiti tudi na tiste, ki jima pripravljajo priložnosti. Hakam Calhanoglu in Karim Bellarabi si prav tako zaslužita veliko pohvalo," Kampl ni pozabil izpostaviti stanovskih kolegov v zvezni vrsti, ki oskrbujejo napadalni par z uporabnimi podajami.

Enkrat jo je že zakuhal Guardioli

Če bi Bayer v soboto presenetil Bayern, bi postalo vroče pri vrhu, saj bi se lahko prednost Bavarcev, če bi nekdanji Kamplov klub iz Dortmunda v drugem derbiju kroga na Olimpijskem štadionu v Berlinu odpravil Hertho, stopila na vsega pet točk.

Kampl je enkrat že premagal Bayern. To je bilo še v dresu Salzburga, ko je skupaj s soigralci pokvaril rojstni dan Guardioli. Bo v soboto dočakal še prvo prvenstveno zmago nad v zadnjem času nedotakljivim Bayernom?

Ne spreglejte