Kako je Srečko Katanec oprezal za tistimi, ki bi ga lahko prepričali

Slovenska reprezentanca, sestavljena iz nogometašev iz Prve lige Telekom Slovenije, je pred odhodom v Združene arabske emirate, kjer jo čakata prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji (10. januar) in Finski (13.), na Brdu pri Kranju v sredo opravila trening. Bili smo zraven.

Takole je Srečko Katanec svojim varovancem kazal, kaj od njih zahteva.

Takole je Srečko Katanec svojim varovancem kazal, kaj od njih zahteva. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po uspešnem jesenskem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo in pred njihovim marčevskim nadaljevanjem, ko Slovence čaka tekma na Škotskem, se je selektor Srečko Katanec odločil, da januarja priložnost ponudi nogometašem iz prve slovenske nogometne lige.

"Zbrali smo se, da se spoznamo in morda dobimo kakšnega novega kandidata za najboljšo reprezentanco. Kdo je rekel, da me kdo ne more prepričati?" je sporočilo nogometašem poslal Katanec.

Reprezentanti so se zbrali v torek in opravili tekaški trening, v sredo dopoldne so opravili prvi trening, zvečer pa poleteli proti Abu Dabiju, kjer jih čakata zanimivi tekmi.


Kako je bilo na zadnjem treningu na slovenskih tleh?

Član Domžal Jure Matjašič, ki je bil pred časom tudi v tisti "pravi" reprezentanci, takrat še kot nogometaš Zavrča. Član Domžal Jure Matjašič, ki je bil pred časom tudi v tisti "pravi" reprezentanci, takrat še kot nogometaš Zavrča. Foto: Žiga Zupan/Sportida V reprezentanci je tokrat zraven še en nogometaš Domžal Matija Širok. V reprezentanci je tokrat zraven še en nogometaš Domžal Matija Širok. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kar devet Domžalčanov je tokrat vpoklical selektor Katanec. Med njimi je tudi Žan Majer. Kar devet Domžalčanov je tokrat vpoklical selektor Katanec. Med njimi je tudi Žan Majer. Foto: Žiga Zupan/Sportida No, pa še en Domžalčan. Tudi on je, podobno kot Širok, nekoč igral za Gorico. To je Amedej Vetrih. No, pa še en Domžalčan. Tudi on je, podobno kot Širok, nekoč igral za Gorico. To je Amedej Vetrih. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Veliko več reprezentančnih izkušenj od naštetih ima Miha Zajc. Nogometaš Olimpije je v zadnjem času stalni član glavne izbrane vrste. Veliko več reprezentančnih izkušenj od naštetih ima Miha Zajc. Nogometaš Olimpije je v zadnjem času stalni član glavne izbrane vrste. Foto: Žiga Zupan/Sportida Nogometaši so v Sloveniji opravili dva treninga. Preostale bodo v Združenih arabskih emiratih. Nogometaši so v Sloveniji opravili dva treninga. Preostale bodo v Združenih arabskih emiratih. Foto: Žiga Zupan/Sportida Med treningom je Katancu vseskozi pomagal njegov pomočnik, s katerim sta uspešno sodelovala že v njegovem prvem selektorskem mandatu. Aleš Čeh je bil kapetan Slovenije v času njenih prvih velikih uspehov. Med treningom je Katancu vseskozi pomagal njegov pomočnik, s katerim sta uspešno sodelovala že v njegovem prvem selektorskem mandatu. Aleš Čeh je bil kapetan Slovenije v času njenih prvih velikih uspehov. Foto: Žiga Zupan/Sportida Gaber Dobrovoljc, nekdanji mladi slovenski reprezentant, je še en član Domžal, ki je tokrat zraven. Gaber Dobrovoljc, nekdanji mladi slovenski reprezentant, je še en član Domžal, ki je tokrat zraven. Foto: Žiga Zupan/Sportida 22-letni Zajc je za reprezentanco do zdaj nastopil trikrat. Na zadnji tekmi v lanskem letu, na prijateljski tekmi na Poljskem, je bil prvič v začetni enajsterici. 22-letni Zajc je za reprezentanco do zdaj nastopil trikrat. Na zadnji tekmi v lanskem letu, na prijateljski tekmi na Poljskem, je bil prvič v začetni enajsterici. Foto: Žiga Zupan/Sportida Katanec v družbi nogometašev, ki so ga pazljivo poslušali in skušali vpijati nasvete, ki jih je dajal. Katanec v družbi nogometašev, ki so ga pazljivo poslušali in skušali vpijati nasvete, ki jih je dajal. Foto: Žiga Zupan/Sportida Najmlajši v tokratni reprezentanci je vratar Olimpije Rok Vodišek, ki je prejšnji mesec dopolnil komaj 18 let. Najmlajši v tokratni reprezentanci je vratar Olimpije Rok Vodišek, ki je prejšnji mesec dopolnil komaj 18 let. Foto: Žiga Zupan/Sportida Morda se Vodišku v Stožicah pridruži tudi Jure Balkovec. Še en nogometaš Domžal, ki je zraven tokrat, in naj bi bil zanimiv Olimpiji. Ta naj bi si ga želela pripeljati že v januarskem prestopnem roku. Morda se Vodišku v Stožicah pridruži tudi Jure Balkovec. Še en nogometaš Domžal, ki je zraven tokrat, in naj bi bil zanimiv Olimpiji. Ta naj bi si ga želela pripeljati že v januarskem prestopnem roku. Foto: Žiga Zupan/Sportida 24-letni napadalec Elvis Bratanović je še en nogometaš Domžal, ki se je v Slovenijo vrnil pred začetkom sezone, potem ko je bil pred tem dve leti in pol na Češkem. 24-letni napadalec Elvis Bratanović je še en nogometaš Domžal, ki se je v Slovenijo vrnil pred začetkom sezone, potem ko je bil pred tem dve leti in pol na Češkem. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano