Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2022,
9.47

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Katar 2022 FIFA SP 2022

Četrtek, 24. 11. 2022, 9.47

1 leto, 2 meseca

Govor, ki je Savdijce dvignil

Kaj se je dogajalo med polčasom v slačilnici pred šokantno zmago? Tudi jokali so. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Herve Renard | Herve Renard zna motivirati igralce. | Foto Reuters

Herve Renard zna motivirati igralce.

Foto: Reuters

Na nogometnem SP v Katarju še vedno odmeva torkova senzacionalna zmaga Savdske Arabije nad favorizirano Argentino. Zelo zanimivi in viralni so postali posnetki Herva Renarda, ki je med polčasom nagovoril varovance. Nekateri so pred tekmo celo jokali.

Govor Herva Renarda, trenerja Savdske Arabije, ki ga mnogi občudujejo, je požel veliko zanimanja. Posledica tega je že znana ...

Savdska Arabija je v torek na svetovnem nogometnem prvenstvu poskrbela za največjo senzacijo do zdaj, saj je z 2:1 premagala reprezentanco Argentine, ki spada v ožji krog favoritov za končno zmago na največjem nogometnem turnirju.

Zelo veliko zaslug za zgodovinsko zmago ima francoski nogometni trener Herve Renard. Ta zna s svojimi govori še kako motivirati varovance. Savdijci tekme niso začeli najbolje. Po zaslugi Messija je Argentina povedla z 1:0, sodniki so sicer Argentincem zaradi prepovedanega položaja razveljavili kar tri gole.

Abdulelah al Malk je priznal, da je pred tekmo jokal. | Foto: Reuters Abdulelah al Malk je priznal, da je pred tekmo jokal. Foto: Reuters

Tudi travo bi jedli, če bi bilo treba

Savdski vezni igralec Abdulelah al Malk je po tekmi povedal, da so bile besede njihovega trenerja med polčasom zelo motivacijske. Posledica tega je bila, da so Savdijci v drugem polčasu dvakrat zadeli v polno ter dosegli šokantno in zgodovinsko zmago.

"Imamo norega trenerja. Med polčasom nas je tako motiviral, da bi tudi travo jedli," je po tekmi povedal al Malk in med drugim razkril, da je bilo zelo čustveno že pred tekmo. "Prisežem pri bogu, da sem pred tekmo v pogovoru s trenerjem jokal. Tako nas je motiviral, da smo komaj čakali začetek tekme."

Francoz je pohvalil delodajalce

Herve Renard je po tekmi pohvalil savdskega princa Mohameda bin Salmana. Dejal je, da je imel pred tremi leti, ko je sprejel ponudbo, vso podporo predsednika zveze in ministra za šport. "Ko smo se srečali s princem, ni izvajal nobenega pritiska na nas, kar je zelo dobro. Če si pod pritiskom, to pogosto ne deluje dobro," je povedal 54-letni nogometni strokovnjak.

Kdo je francoski trener?

Herve Renard je 54-letni francoski trener, ki je nase opozoril na klopi Zambije. Leta 2013 je z njo osvojil Afriški pokal narodov. To mu je leta 2015 uspelo še z reprezentanco Slonokoščene obale. Vodil je tudi reprezentanco Maroka, ki jo je po 20 letih leta 2018 popeljal na svetovno prvenstvo v Rusijo.

Herve Renard obljublja, da ne bodo spali na lovorikah. | Foto: Reuters Herve Renard obljublja, da ne bodo spali na lovorikah. Foto: Reuters

Gledajo že naprej in ne nameravajo počivati na lovorikah

Ta zmaga je v Savdski Arabiji povzročila pravo nogometno evforijo. Francoz obljublja, da ne bodo spali na lovorikah. Želijo si, da bi se prvič po letu 1994 uvrstili v izločilne boje. "Spisali smo zgodovino savdskega nogometa, kar bo ostalo za vedno. To je najpomembneje, vendar moramo gledati naprej – pred nami sta še dve težki tekmi."

Savdska Arabija, ki je v skupini C trenutno na prvem mestu, bo 26. novembra igrala proti Poljski, 30. novembra pa jo čaka še tekma proti Mehiki.

Lestvica skupine C

Preberite še:

Brazilija - Srbija, Katar 2022 Richarlison
Sportal Brazilci strli srbski oreh, Portugalci zmagoviti na krilih Ronalda
Sportal Srbski deček z izjavo o Neymarju nasmejal svet #video
John Herdman
Sportal Kanadski selektor po nesrečnem porazu: Zj*bali bomo Hrvaško!
Ne spreglejte