Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
8.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Brazilija Luis Suarez Lionel Messi Lionel Messi kvalifikacije za SP 2018

Petek, 1. 9. 2017, 8.05

6 let, 7 mesecev

JUŽNOAMERIŠKE KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, 15. KROG

Messijeva Argentina v težavah, nov udarec za Alexisa Sancheza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Lionel Messi Luis Suarez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na derbiju 15. kroga južnoameriških kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji sta se Urugvaj in Argentina v Montevideu razšla brez zadetkov. Soigralca pri Barceloni, Luis Suarez in Lionel Messi, nista zadela v polno, petouvrščena Argentina še naprej trepeta za uvrstitev na SP 2018. Vodilna Brazilija je na krilih zadetkov najnovejšega okrepitve Barcelone Paulinha in poletne želje katalonskega kluba Philippeja Coutinha (Liverpool) premagala Ekvador (2:0).

Največji južnoameriški zvezdniki v 15. krogu kvalifikacij niso našli poti do mreže. Argentinec Lionel Messi, Brazilec Neymar, Čilenec Alexis Sanchez, Kolumbijec Radame Falcao ter Urugvajca Luis Suarez (nastopil je prvič po poškodbi, zaradi katere je izpustil nekaj zadnjih tekem Barcelone) in Edinson Cavani se niso vpisali med strelce, sta se pa na srečanju v Porto Alegreju med vodilno Brazilijo, ki je že uvrščena na SP 2018, in Ekvadorjem Paulinho in Philippe Coutinho.

Vrhunci srečanja med Brazilijo in Ekvadorjem:

Prvi je poletni novinec pri Barceloni, pred tem je igral na Kitajskem, drugi pa velika želja katalonskega kluba, še vedno pogodbeno vezan na Liverpool. Brazilci so si že zagotovili prvo mesto, saj imajo pred najbližjim zasledovalcem 11 točk prednosti.

Paragvaj in Peru sta se približala Argentini

Na derbiju večera sta se nekdanja svetovna prvaka Urugvaj in Argentina v sosedskem obračunu na znamenitem štadionu Centenario razšla brez zmagovalcev (0:0). Najlepšo priložnost za zmago gostov je zapravil kapetan in prvi strelec Messi. Argentino je prvič na kvalifikacijskem srečanju vodil novi selektor Jorge Sampaoli, a ne more biti zadovoljen, saj dvakratni svetovni prvak tri kroge pred koncem kvalifikacij še vedno zaseda peto mesto. Ta ne zadošča za neposredno udeležbo na SP 2018, ampak le za nastop v dodatnih medcelinskih kvalifikacijah proti predstavniku Oceanije.

Čilenec Alexis Sanchez je doživel novo razočaranje. Pred tednom dni je z Arsenalom izgubil pri Liverpoolu z 0:4, nato ga zadnji dan prestopnega roka ni kupil Manchester City, zdaj pa si je z domačim porazom pokvaril možnosti za nastop na SP 2018. | Foto: Reuters Čilenec Alexis Sanchez je doživel novo razočaranje. Pred tednom dni je z Arsenalom izgubil pri Liverpoolu z 0:4, nato ga zadnji dan prestopnega roka ni kupil Manchester City, zdaj pa si je z domačim porazom pokvaril možnosti za nastop na SP 2018. Foto: Reuters

Čilski zvezdnik Arturo Vidal je z glavo zatresel lastno mrežo in njegova reprezentanca je doma nepričakovano ostala brez točk proti Paragvaju, ki podobno kot vedno boljši Peru za Argentino zaostaja le še za dve točki. Peru na svetovnem prvenstvu ni nastopil vse od leta 1982.

Kolumbijec James Rodriguez je na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Venezueli, ki se je presenetljivo končal brez zadetkov, presedel na klopi. Njegovi rojaki niso mogli premagati razigranega vratarja Wuilkerja Fariñeza

Južnoameriške reprezentance do konca kvalifikacij čakajo še tri tekme. V Rusiji bodo zaigrale štiri najboljše (Brazilija si je že zagotovila nastop), petouvrščeno pa čakajo dodatne medcelinske kvalifikacije z najboljšim predstavnikom Oceanije.

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2018, 15. krog:

Četrtek, 31. avgust:
Venezuela : Kolumbija 0:0

Petek, 1. september:
Čile : Paragvaj 0:3 (0:1)
Vidal 24./ag., Caceres 55., Ortiz 90.

Urugvaj : Argentina 0:0 

Brazilija
: Ekvador 2:0 (0:0)
Paulinho 70.; Coutinho 77.

Peru : Bolivija 2:1 (0:0)
Flores 56., Cuevas 60.; Alvarez 72.

 

Lestvica:

  1. Brazilija* 15 tekem – 36 točk
  2. Kolumbija 15 – 25
  3. Urugvaj 15 – 24
  4. Čile 15 – 23
  5. Argentina 15 – 23
  6. Peru 15 – 21 
  7. Paragvaj 15 – 21
  8. Ekvador 15 - 20
  9. Bolivija 15 – 10
  10. Venezuela 15 - 7

* je že uvrščena na SP 2018

Najboljši strelci:

9 – Cavani (Urugvaj)
– Caicedo (Ekvador)
6 – Neymar (Brazilija), Sanchez (Čile), Vidal (Čile)
5 – Guerrero (Peru), Martinez (Venezuela), Rodriguez (Kolumbija)
...

Ne spreglejte