Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
25. 8. 2015,
7.27

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juventus Chelsea Juan Cuadrado Jose Mourinho

Torek, 25. 8. 2015, 7.27

5 let, 3 mesece

Juventus pripeljal kolumbijskega zvezdnika

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po številnih odhodih nosilcev in presenetljivem porazu v prvem krogu italijanskega prvenstva so pri Juventusu hitro ukrepali. Iz Chelseaja so pripeljali Kolumbijca Juana Cuadrada.

Juan Cuadrado, ki je že prispel v Torino, na tamkajšnjem letališču ga je pričakalo kar nekaj navijačev, iz Chelseaja prihaja kot posojen nogometaš, ki ga lahko Torinčani ob koncu sezone odkupijo. Juventus se je za Kolumbijca potegoval že nekaj časa, a so Londončani vztrajali pri odškodnini, nato pa le popustili in 27-letnega krilnega napadalca vrnili na Apeninski polotok.

Od tam se je po petih letih in pol, v tem času je igral za Lecce, Udinese in nazadnje Fiorentino, preselil januarja letos, ko so pri Chelseaju Firenčanom zanj plačali kar 31 milijonov evrov. K Joseju Mourinhu je prišel kot velika okrepitev, a odhaja kot nogometaš, ob katerem so se na Stamford Bridgeu spraševali le eno: "Kako se ga znebiti?"

V Londonu le štirikrat v začetni postavi

Cuadrado, ki je širšo nogometno javnost nase opozoril na lanskem svetovnem prvenstvu v Braziliji, turnir je ob navdušujoči igri Kolumbije sklenil z golom in kar štirimi podajami, v Londonu ni dočakal prave priložnosti. V drugi polovici pretekle sezone je odigral 12 prvenstvenih tekem, a bil le štirikrat v začetni postavi. En nastop, prav tako je na igrišče prišel s klopi, je vpisal v pokalnem tekmovanju. Njegova statistika je ostala skorajda prazna, le ena podaja za gol se je znašla v njej.

V tej sezoni je igral le enkrat. V drugem prvenstvenem krogu, ko je pri bolečem porazu v gosteh pri Manchester Cityju igral pol ure, a mu ni uspelo preprečiti poraza z 0:3.

Dobrodošla okrepitev po odhodu številnih nosilcev

Vrača se tja, kjer se je že zdavnaj dokazal. V prvi italijanski ligi je do zdaj igral na 138 tekmah, prispeval pa 23 golov in 20 podaj. Juventusu, ki je v nedeljo v prvem prvenstvenem krogu doma presenetljivo izgubil z Udinesejem z 0:1, bo prišel še kako prav.

Torinčani so v letošnjem poletnem prestopnem roku resda dobili argentinskega napadalca Paula Dybalo, njegovega kolega, Hrvata Maria Mandžukića, še enega napadalca, Italijana Simoneja Zazo, in brazilskega branilca Alexa Sandra, a odhodi zvezdnikov, kot so Arturo Vidal, Carlos Tevez, Andrea Pirlo in še nekaterih, so jih vsekakor oslabili. Morda bo zdaj bolje.

Ne spreglejte