Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 7. 2012,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boban Jović

Ponedeljek, 9. 7. 2012, 20.59

8 let

Jović: Mariborčani imajo kompleks do Ljubljane

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Olimpije so se težko sprijaznili s porazom, ki jih je v Ljudskem vrtu oddaljil od superpokalne lovorike. Boban Jović napoveduje, da se bo Olimpija v 1. SNL enakovredno kosala z Mariborom.

''Zeleno-beli'' so se z gostovanja na Štajerskem vrnili brez lovorike. Maribor se je izkazal za bistveno težjega tekmeca od luksemburških ''amaterjev'', dvoboj pa v svojo korist prevesil 13 minut pred koncem. ''Zelo smo razočarani. Tekma je bila enakovredna, odločila pa sta dva zadetka. Mariboru bi rad čestital za lovoriko, zdaj pa moramo iti naprej in Mariboru vrniti v prvenstvu in pokalu,'' ne izgublja optimizma Boban Jović, ki je prvič v novi sezoni začel dvoboj od prve minute. V minulih tednih ga je angina preselila v posteljo, namesto nogometne žoge pa se je bil primoran družiti zgolj s počitkom. Zdaj je bolje. Celjan je poln smelih načrtov, kako nadaljevati sezono v lepših tonih in izrisati navijačem Olimpije na lica številne nasmehe.''V prvenstvu so možnosti Olimpije in Maribora 50:50. Boljši bo tisti, ki bo imel več sreče v medsebojnih obračunih, bo pa pomemben tudi dejavnik poškodb in razporeda v Evropi in prvenstvu. Upam, da bomo imeli več sreče,'' je izpovedal željo, hkrati pa razodel glavno pomanjkljivost, zaradi katere se ''zmaji'' v Ljudskem vrtu niso predstavili v želeni luči. ''Težava tiči v neuigranosti. Dobili smo nekaj novih igralcev, s trenerjem pa se še nismo ujeli tako kot bi si želeli. Za vsak proces je potreben čas. Koliko časa potrebuje Olimpija, pa v tem trenutku ne morem napovedati,'' razmišlja mladi reprezentant.

Na provokacije Mariborčanov več ne naseda

Na tekmi v Mariboru je opazil tudi transparente mariborskih navijačev. Ga je iskanje ''dlake v jajcu'' glede Olimpijinega nastopa na superpokalu in razlage, da si ga niti ni zaslužila, kaj zmotilo? ''Z Mariborom se sploh ne obremenjujemo, ker na njihove provokacije več ne nasedamo. To je njihov problem, ker imajo oni kompleks do Ljubljane. To, kar si občinstvo misli, je najmanjši problem,'' je odvrnil desni bočni branilec Olimpije in se odpravil proti klubskemu avtobusu, ki je čakal, da odpelje proti Ljubljani. Naslednja nogometna postaja ''zeleno-belih'' bo Luksemburg, kjer se bo potrjevalo napredovanje v drugi predkrog lige Europa in srečanje z norveškim Tromsom. Olimpija se bo na pot z letalom podala v sredo. Tudi z Jovićem, ki je srečen, da je premagal prekletstvo angine. ''Upam, da se ne bo več ponovilo. Zdaj se moram dobro pripraviti na nove napore. Evropo in prvenstvo.'' Če bodo nogometaši Olimpije uresničili vsaj del Jovićevih napovedi, bi znalo biti prvoligaško tekmovanje v sezoni 2012/13 še zanimivo …

Ne spreglejte