Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
10.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Villarreal Bojan Jokić Gregor Balažic Partizan Beograd Josip Iličić Fiorentina Ažbe Jug Sporting Lizbona Tim Matavž Augsburg Robert Berić

Četrtek, 19. 9. 2013, 10.31

8 let

Josip Iličić v Švici žrtev taktične menjave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fiorentina je v ligi Europa v Baslu remizirala z 2:2, Josip Iličić pa je zaradi izključitve soigralca odigral le 33 minut. Partizan Gregorja Balažica se je vrinil pred Matavžev Augsburg.

Fiorentina Josipa Iličića je v skupini I v Baslu po rdečem kartonu Facunda Roncaglie od 23. minute igrala z igralcem manj, a se ni ustrašila izziva. Z desetimi igralci je izvlekla remi (2:2) in dragoceno točko, s katero ostaja v zelo ugodnem položaju za napredovanje. Slovenski reprezentant je začel srečanje v prvi enajsterici, v 3. minuti pa je po njegovem prodoru v kazenskem prostoru švicarskih prvakov zadišalo po kazenskem strelu, a je piščalka sodnika ostala nema.

Kranjčan je igrišče na štadionu St. Jakob Park, kjer je v začetku septembra šokantno izgubil s Katančevo četo, zapustil že v 33. minuti. Bil je žrtev taktične menjave, ki jo je opravil njegov trener Paulo Sousa, ker je nepričakovano ostal z igralcem manj. Fiorentina se bo v zadnjem krogu pomerila s portugalskim predstavnikom Belenenses, za napredovanje pa ji zadošča že remi.

Finale lige Europa bo prihodnje leto potekal na štadionu v Baslu. Gostitelji so si s točko proti vijolicam iz Toskane že zagotovili nastop med 32 najboljših.

Partizan zmagal na Nizozemskem

Villarreal Bojana Jokića je v derbiju skupine E na Madrigalu premagal dunajski Rapid z 1:0 in si priigral vozovnico za evropsko pomlad. Junak srečanja je 12 minut pred iztekom postal strelec Bruno Soriano. Kranjčan je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, rumena podmornica pa je na lestvici na vrhu prehitela zeleno-bele.

V skupini G je St. Etienne brez osmoljenca Roberta Berića, ki ga po operaciji kolena čaka polletno okrevanje, remiziral na Norveškem. Z Rosenborgom se je razšel 1:1, si priigral napredovanje in navdušil Krčana.

Poleg Berića se je športna smola v tej sezoni znesla tudi nad Gregorjem Balažicem. Prekmurec bo po operaciji kolena, ki jo je pred dnevi opravil v Rimu, počival vsaj polovico leta. Njegov Partizan je v skupini L gostoval pri nizozemskem AZ Alkmaarju in v izdihljajih tekme prišel do pomembne zmage. V 89. minuti je končni rezultat 2:1 postavil Andrija Živković, Beograjčanom pa se nasmiha evropska pomlad.

Slovenski napadalec Tim Matavž z Augsburgom v isti skupini ni izkoristil prednosti domačega igrišča. Favoriziranemu Athleticu iz Baskije se je odlično upiral do 83. minute, ko je vodil z 2:1, nato pa v treh minutah prejel dva gola in izgubil z 2:3. Primorec, ki v zadnjem času ne dobiva veliko priložnosti, je tekmo spremljal s klopi. Bilbao si je že priigral napredovanje.

V skupini H je Sporting iz Lizbone gostoval v hladni Moskvi in vodilni Lokomotiv šokiral z zmago 4:2. Mladi slovenski vratar Ažbe Jug je tekmo spremljal s klopi.

Ne spreglejte