Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
27. 1. 2015,
16.37

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Brendan Rodgers Chelsea Liverpool Diego Costa Daniel Sturridge

Torek, 27. 1. 2015, 16.37

4 leta, 9 mesecev

Jose Mourinho želi s pokalom pozabiti na pokalno sramoto

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Stamford Bridgeu v Londonu bo danes Chelsea gostil Liverpool v povratni tekmi polfinala angleškega ligaškega pokala in poskušal pozabiti na sramoto, ki jo je doživel konec tedna.

V soboto je Chelsea v angleškem ligaškem pokalu na istem prizorišču gostil tretjeligaša Bradford City in izgubil z 2:4 ter se poslovil od tekmovanja. "To je ena izmed največjih sramot, ki sem jih do zdaj doživel v nogometu," se je po presenetljivem razpletu tekme na Stamford Bridgeu slikovito izrazil trener Londončanov Jose Mourinho.

Danes zvečer bo klub na tekmi, na kateri bo sodil mladi, komajda 29-letni angleški sodnik Michael Oliver, ta bo znak za začetek dal ob 20.45 po srednjeevropskem času, poskušal pozabiti na velik spodrsljaj. V povratni tekmi ligaškega pokala si bo poskušal izboriti pot v veliki finale. Na tekmi pred tednom dni v Liverpoolu je remiziral z 1:1, potem ko so domači sprva zaostajali, a potem prišli do izenačenja in bili do konca tekme zelo nevarni in blizu zmage. Le vratarju Thibautu Courtoisu, ki je poskrbel za nekaj izjemnih obramb, se lahko Londončani zahvalijo, da pred domače navijače niso prišli z zaostankom s prve tekme.

Sramota ni voda na njihov mlin

Liverpool je v zelo dobri formi, v vseh tekmovanjih ni izgubil že deset tekem zapored, in bo, čeprav je razlika med moštvoma na prvenstveni lestvici kar 17 točk – Chelsea vodi, Liverpool je osmi ‒, zelo nevaren nasprotnik.

Mourinho je ligaški pokal s Chelseajem že osvojil v letih 2005 in 2007, zdaj si seveda želi, da bi ponovil uspeh iz obdobja, ko je prvič sedel na klopi londonskega nogometnega velikana. "Ne izbiram tekmovanj in tekem. Vsaka je zame zelo pomembna. Verjamem, da bo to, kar se nam je zgodilo na zadnji tekmi, pozitivno vplivalo na nas in bom danes na delu videl dobro ekipo," sporoča Portugalec.

"To, kar se je zgodilo Chelseaju, prav gotovo ni voda na naš mlin," pred tekmo pravi trener Liverpoola Brendan Rodgers, tudi on ne more biti najbolj zadovoljen s tem, kar je v istem tekmovanju pred dnevi uspelo njegovemu moštvu. Liverpool je proti drugoligašu Boltonu v pokalu FA remiziral in bo moral odigrati še eno tekmo. "Čaka nas zahtevna tekma, a se izziva ne bojimo. V zadnjem času smo v dobri formi, zato smo samozavestni. Prihajamo po finale," je pred današnjo tekmo sporočil trener gostov.

Obe ekipi bosta nastopili v najboljših postavah. V primerjavi s tekmo proti Bradford Cityju se v ekipo vračajo vratar Courtois, branilca John Terry in Branislav Ivanović, vezist Nemanja Matić in napadalec Diego Costa. Pri gostih bo prvič po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe, nazadnje je igral avgusta, za nastop kandidiral Daniel Sturridge. Napadalec, ki je v prejšnji sezoni blestel, bo tekmo začel na klopi za rezervne nogometaše.

Pri obeh pomembnejših odsotnosti ne bo. Pri Chelseaju je pod vprašaj postavljen nastop vezista Johna Obija Mikla, pri gostih sta poškodovana branilec Jon Flanagan in vratar Bradley Jones, medtem ko trener na branilca Kola Toureja ne more računati, ker nastopa na afriškem pokalu narodov.

Ne spreglejte