Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
5. 11. 2015,
7.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jose Mourinho Willian Dinamo Kijev Chelsea

Četrtek, 5. 11. 2015, 7.59

8 let

Jose Mourinho ganjen zaradi podpore navijačev

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po treh zaporednih porazih na angleških tleh je Chelsea v sredo v ligi prvakov le zmagal, boljši je bil od kijevskega Dinama. V središču pozornosti je bil seveda spet Jose Mourinho.

Portugalcu je vsaj za nekaj ur odleglo. Trener angleških prvakov, ki so v prvih enajstih prvenstvenih krogih osvojili le enajst točk in so pri dnu lestvice, izpadli iz pokala, najbolje pa jim ne gre niti v ligi prvakov, je bil na udaru kritik. Vse glasnejše so novice, da bo službo v Londonu izgubil, še drugič po letu 2007. Tako ne čudi, da je bil po zmagi z 2:1 – za tri točke je zadel Brazilec Willian v zadnjem delu tekme –, ki je Chelsea postavila na drugo mesto skupine G, zelo zadovoljen.

A še bolj kot treh točk je bil vesel podpore, ki so mu jo na Stamford Bridgeu kljub slabim rezultatom izkazali navijači. Ti so vseskozi prepevali njegovo ime. "Ne morem se jim zahvaliti drugače, kot da pri tem, kar počnem, vedno dajem vse od sebe," je povedal Jose Mourinho.

Podpora v trenutkih, ko hočejo njegovo glavo

"Ko sem se vrnil v klub in smo igrali prvo domačo tekmo, so me navijači sprejeli z odprtimi rokami, a to, kar se je dogajalo tokrat, se ne more primerjati s tistim trenutkom. Zdaj me navijači podpirajo, čeprav so rezultati slabi. V trenutkih, ko mediji hočejo mojo glavo. Prav zato je današnja tekma zame posebna. Naš klub mora biti ponosen na navijače, ki jih ima," je še dejal 52-letni nekdanji trener madridskega Reala, milanskega Interja in Porta.

Tudi remi ne bi pomenil drame

"Za napredovanje nismo nujno potrebovali zmage, tudi če bi remizirali, to ne bi pomenilo drame, a zmaga je seveda dobrodošla in pomembna predvsem zaradi samozavesti. Dobro smo se odzvali po negativni seriji, v kateri smo bili," je še poudaril kontroverzni trener. Že konec tedna ga čaka prvenstveni obračun s Stoke Cityjem v gosteh, v katerem bo skušal doseči šele drugo gostujočo prvenstveno zmago v tej sezoni.

Ne spreglejte