Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
5. 12. 2012,
0.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zenit Luciano Spalletti Hulk

Sreda, 5. 12. 2012, 0.38

8 let

Jezni Hulk zagrozil z odhodom, Spalletti ostaja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilski reprezentant Hulk je v 79. minuti srečanja med Milanom in Zenitom odšel z igrišča. Po menjavi pa ni hotel podati roke trenerju, pač pa ga zasul z žaljivimi izrazi. Kaj ga je zmotilo?

Prepir med najdražjim novincem Zenita, ki je zanj odštel neverjetnih 55 milijonov evrov in pošteno napolnil Portovo blagajno, ter spoštovanim italijanskim strategom Lucianom Spallettijem, je po obračunu na San Siru postal glavna tema nogometnih pogovorov. Zakaj je prišlo do nesoglasja? ''Če se ne bo izboljšal odnos s trenerjem, se lahko tudi pripeti, da bom zapustil klub. Vse je možno,'' je po dvoboju v mikrofon novinarske ekipe Mediaset napovedal Hulk. Brazilec pri odhodu z igrišča ni skrival jeze, po srečanju pa je bil nekoliko boljše volje, še posebej v pogovoru z rojakom Robinhom (Milan), ki mu je čestital za zmago. ''Vesel sem, da bomo pot nadaljevali v ligo Europa,'' se je dotaknil uresničenega tekmovalnega cilja, saj ostaja v boju za evropsko lovoriko. Resda tisto nekoliko manj bleščečega sijaja, a vseeno.

Nekdanji trener Rome, ki vodi Zenit že tretjo sezono, dvakrat pa je z njim osvojil naslov ruskih prvakov, je kmalu po tekmi naletel na vprašanja o Hulku. Bila so neizogibna. ''Lahko govori, kar hoče. Lahko je razočaran, a če ga zamenjam, je to zaradi tega, ker nisem zadovoljen z njegovo predstavo. To je moja naloga. Če pa on misli, da mora igrati vso tekmo, je njegovo mišljenje zmotno,'' je povedal Spalletti, nato pa se poglobil še v Brazilčevo grožnjo o morebitnem odhodu iz St. Peterburga, če se ne bodo uredili odnosi s trenerjem. ''Ne morem mu pomagati, sam ostajam v klubu. Mislim, da je jezen predvsem zaradi tega, ker je odigral slabše, kot je sicer zmožen,'' je ponudil del odgovora, zakaj je prišlo do povišanih tonov, ki so jih zaradi prisotnosti televizijskih kamer videli milijoni gledalcev po vsem svetu. Po zaslugi Planet TV tudi v Sloveniji. Vprašanje je, kaj bo na naelektreno stanje dodalo klubsko vodstvo, ki je po prihodu Hulka načrtovalo drugačen pohod na evropski vrh.

Ne spreglejte