Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 10. 2012,
23.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Jeremy Menez

Sreda, 24. 10. 2012, 23.09

8 let

Je že vse odločeno? Porto in PSG sta se odlepila

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V tretjem krogu skupine A lige prvakov je PSG zlahka premagal Dinamo v Zagrebu, medtem ko je imel Porto veliko več težav, da je premagal kijevski Dinamo.

Dinamo Zagreb : PSG 0:2 (0:2)

Morda je še bolje, da se Maribor ni uvrstil v ligo prvakov, vsaj če gre soditi po rezultatih, ki jih Zagrebčani dosegajo v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. V minuli sezoni so bili avtorji neslavnega rekorda tekmovanja in izgubili vseh šest tekem, ob tem pa zabili le tri gole, prejeli pa jih kar 22. Po treh tekmah te sezone so brez točk, gola še niso zabili, prejeli pa jih šest. Ne le to, tudi obisk njihovih domačih tekem je žalosten. Proti Portu se jih je zbralo manj kot pet tisoč, tokrat nekaj več kot devet tisoč. Od prve minute naprej je bilo jasno, da bodo Parižani prišli do zmage. Zlatan Ibrahimović in Jeremy Menez sta nenehno sejala strah v obrambo hrvaškega prvaka, ki je v 32. Minuti prvič kapitulirala. Menez je prodrl po levi strani, poslal žogo v kazenski prostor domačih, tam pa je z neubranljivim strelom zadel kdo drug kot Ibrahimović. Tri minute pred koncem prvega dela igre je Menez zadel po podaji Javierja Pastoreja in tekma je bila odločena. V drugem polčasu so bili gostje bližje novemu zadetku kot Zagrebčani prvemu. Najprej je v 78. minuti prečko zatresel Thiago Silva, potem je gol deset minut pozneje zabil Guillaueme Hoaraue, a je sodnik prekinil slavje, saj je piskal prekršek nad branilcem Zagrebčanov.

Porto : Dinamo Kijev 3:2 (2:1)

Porto nadaljuje z odličnimi rezultati v ligi prvakov. Zmagal je še tretjič zapored. Čeprav so do treh točk proti kijevskemu Dinamu prišli s veliko težavami. Prvi gol so sicer Portugalci zabili že po 15 minutah igre, ko je z roba kazenskega strela neubranljivo streljal Silvestre Varela. Vodstvo domačinov ni zdržalo dolgo. V 21. minuti je po kotu z glavo zadel Oleg Gusev. Kljub izenačenju pa so na polčas z vodstvom odšli portugalski prvaki, ko je po podaji Jamesa Rodrigueza deset minut pred koncem polčasa zadel kolumbijski napadalec Jackson Martinez. Tudi drugi del igre je bil razburljiv, Martinez je bil najprej blizu povišanja vodstva, nato pa so do izenačenja prišli Ukrajinci, ko je v 72. minuti za 2:2 zadel Nigerijec Brown Ideye. Že šest minut pozneje pa je drugič na tekmi zadel Martinez po podaji Argentinca Lucha Gonzaleza in, kot se je izkazalo, odločil zmagovalca. Porto je po novi zmagi vse bližje napredovanja.

Ne spreglejte