SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jan Oblak v sporu z Benfico: klub ga želi kaznovati

3

termometer

Jan Oblak se ni pojavil na pripravah Benfice, zato ga želi sloviti portugalski klub kaznovati. Vendar pa slovenskega reprezentanta po mnenju zastopnika pogodba k temu ne zavezuje več.

Za kaj pravzaprav sploh gre? Jan Oblak bi se moral 1. julija pojaviti v klubu in začeti priprave, ker pa se ni, je Benfica uradno sprožila disciplinski postopek. Škofjeločan se ni vrnil, ker meni, da se mu je s 30. junijem iztekla pogodba, povsem drugačno pa je stališče kluba. Pri Benfici trdijo, da je igralec pogodbeno vezan vse do leta 2016. Razlog dvojnih prepričanj je, da takrat 17-letni Oblak ob prihodu v Lizbono za 1,7 milijona evrov iz Olimpije po pravilih Fife ni mogel podpisati pogodbe, veljavne več kot tri leta, ta se je zdaj iztekla. Vendar pa pri Benfici vztrajajo pri tem, da so leta 2011 sklenili nov dogovor za tri dodatna leta. Ob tem je nekdanji klub Zlatka Zahovića pred meseci Oblaku ponudil močno izboljšano pogodbo, ki pa je ni sprejel, zato naj bi bil zdaj prost igralec.

"On je prost, pogodbo je podpisal kot mladoletnik, zdaj ne velja več, saj se je iztekla s preteklo sezono," je za portugalski športni časnik Record zatrdil Oblakov zastopnik Miha Mlakar.

Spor bosta obe strani verjetno reševali na sodišču, vendar je zanimivo, kaj bi se zgodilo v primeru, da bi bila pravica na strani Benfice. Kljub temu slovenski čuvaj mreže na uradni tekmi za Benfico do zdaj ni igral, saj naj bi bil še premalo izkušen za številko ena tako velikega kluba, ob tem pa je tudi konkurenca precejšnja. Doslej so Oblaka posodili Beiri Mar, Olhanenseju, priložnost pa je dobil šele pri Leirii in Rio Aveju. V portugalski ligi je tako branil na 44 tekmah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin