Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
22.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Schalke Galatasaray liga prvakov liga prvakov

Torek, 12. 3. 2013, 22.53

8 let

Izvrstna tekma v Gelsenkirchnu: Galatasaray po preobratu do četrtfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Galatasarayu je v Nemčiji uspel velik preobrat. Po zaostanku je turškemu klubu v Nemčiji uspelo nadoknaditi tudi slabše izhodišče po prvi tekmi in priti med osem v ligi prvakov.

V nemško-turškem obračunu, prvi se je končal neodločeno z 1:1, se je povratna tekma v boju za četrtfinale začela silovito. Schalke je v tekmo vstopil s popotnico remija na prvi tekmi in zmago na lokalnem derbiju proti Borussii Dortmund v bundesligi. Treba je tudi poudariti, da je bil Schalke močno oslabljen, med drugim je manjkal tudi prvi strelec kluba Klaas Jan Huntelaar.

Prvi je s priložnostmi začel Galatasaray. Že v tretji minuti je mimo vrat streljal Hamit Altintop, v uvodnih minutah pa je imel dve priložnosti še Dider Drogba. Napadalec iz Slonokoščene obale je med drugim tudi pripravil priložnost, ki pa je Selcuk Inan pretvoril v zadetek, bolje rečeno se je prvič na tekmi izkazal Timo Hildebrand. Nato pa vodstvo domačinov v 17. minuti. Po kotu, ki ga je izvajal Jefferson Farfan, nogometaši Galatasaraya žoge niso uspeli izbiti, kar je izkoristil Roman Neustädter in z bližine dosegel zadetek.

Preobrat v petih minutah

Sledili so napadi Galatasaraya. Wesley Sneijder je po podaji Emmanuela Eboueja streljal mimo vrat. Nato pa je odločilnih pet minut tekme. Najprej je v 37. minuti podal Selcuk Inan, Hamit Altintop pa je z izvrstnim zadetkom z razdalje žogo s pomočjo vratnice spravil čez črto. Turek je dosegel sploh prvi zadetek za Galatasaray in to proti klubu, kjer je začel kariero. Schalke ni uspel odgovoriti, že je sledil drugi zadetek. Albert Riera je na sredini prestregel žogo, v protinapadu pa je bil najbolj spreten Burak Yilmaz in z lob udarcem poskrbel za vodstvo gostov. To je bil Yilmazovov osmi zadetek na osmi tekmi, s čimer je ob Cristianu Ronaldu najboljši strelec lige prvakov v tej sezoni. Turški napadalec je poizkusil tudi nekaj trenutkov kasneje, a se Hildebrand tokrat ni dal premagati. Podobno kot ob strelu Teema Pukkija na nasprotni strani Nestor Muslera, ki je v nadaljevanju tekme reševal Galatasaray. Nase je opozoril tudi obetavni Julian Draxler, ki je po izvrstnem prodoru streljal mimo vrat.

Nato pa izenačenje. Marco Höger je z močnim strelom z razdalje zatresel prečnik, do žoge je nekako prišel Atsuto Uchida, jo podal, Michel Bastos pa izenačil. To je bil 199. gol, ki ga je Galatasaray prejel v evropskih pokalih. Sneijder je še drugič na tekmi za malenkost zgrešil okvir vrat, kakor tudi Draxler po kombinaciji s Pukkijem, takrat se je spet izkazal Muslera.

Schalke je seveda krenil v napad, imeli številne strele, obenem pa pušča veliko prostora v obrambi, kar je po drugi podaji Selcuka Inana izkoristil rezervist Umut Bulut.

Galatasaray se je tako prebil v četrtfinale lige prvakov.

Ne spreglejte