Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 9. 2019,
9.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Izrael Matjaž Kek Euro 2020 kvalifikacije za evropsko prvenstvo Andreas Herzog

Torek, 10. 9. 2019, 9.50

4 leta, 7 mesecev

Andreas Herzog po bolečem porazu s Slovenijo

Izraelski selektor se je v Ljubljani razjezil pred kamerami: To ni več smešno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Andreas Herzog | Andreas Herzog ne more verjeti, kako si lahko njegovi izbranci v odločilnih trenutkih privoščijo tako usodne napake v obrambi. | Foto Reuters

Andreas Herzog ne more verjeti, kako si lahko njegovi izbranci v odločilnih trenutkih privoščijo tako usodne napake v obrambi.

Foto: Reuters

Nogomet je zelo strastna zadeva. To dokazujejo tudi besede in kritike izraelskega selektorja Andreasa Herzoga, ki je po bolečem porazu v Ljubljani proti Sloveniji (2:3) potožil o nedopustnih, neumnih napakah. Spravile so ga v zelo slabo voljo, kar je dokazal tudi s čustvenim nastopom v televizijskem intervjuju v Stožicah.

Benjamin Verbič
Sportal Navijaške skupine, kje se skrivate? Reprezentanca vas pogreša. #video

Ko je najboljši strelec kvalifikacij za EP 2020 Eran Zahavi s prekrasnim zadetkom v 63. minuti premagal Jana Oblaka in popeljal Izrael do velikega vodstva v Ljubljani, so bili gostje iz svete dežele pred sanjskim scenarijem. Z zmago v Stožicah bi se povzpeli na drugo mesto v skupini in še kako resno konkurirali za nastop na Euru 2020.

Fotogalerija s tekme, fotografi Grega Valančič, Žiga Zupan in Matic Klanšek Velej/Sportida:

Fotogalerija
1 / 57

Izraelci so se znašli na konju, a z njega hitro sestopili. Le tri minute pozneje je Roman Bezjak ušel izraelski obrambi in spretno izenačil, nato pa je v dramatični končnici, ko je bilo nevarno na obeh straneh, Benjamin Verbič z drugim zadetkom na tekmi končal sanje gostov o pozitivnem rezultatu. Slovenija je zmagala s 3:2, se povzpela na drugo mesto v kvalifikacijski skupini G in zaostanek za vodilno Poljsko znižala na pičli dve točki, Izrael pa je po veliki zapravljeni priložnosti ostal pri osmih točkah.

Se bo Slovenija uvrstila na EP 2020?

  • Da, na koncu bo najboljša v skupini
    18,54 %
    666 glasov
  • Da, osvojila bo drugo mesto
    68,96 %
    2477 glasov
  • Ne, za las bo zgrešila veliko tekmovanje in končala kot tretja
    10,58 %
    380 glasov
  • Ne, osvojila bo četrto ali slabše mesto v skupini
    1,92 %
    69 glasov
Oddanih 3592 glasov

Nekaj groznega, nedopustnega

Izrael je v 63. minuti povedel z 2:1. Zadišalo je po velikem uspehu v Sloveniji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izrael je v 63. minuti povedel z 2:1. Zadišalo je po velikem uspehu v Sloveniji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čeprav ni razočaral z nastopom, še več, prevladalo je mnenje, da je v Sloveniji pokazal dobro predstavo, je ostal brez točk.

"Vem, a to na koncu nič ne pomaga. Vedno poslušamo, kako je bilo to in to dobro, a nato vedno prejmemo tri zadetke. Pokažemo premalo profesionalizma. Poglejte na primer tretji gol Slovenije. To je nekaj groznega, nedopustnega. Govorimo o možnosti napredovanja, nato pa naredimo dve veliki napaki. Napredovanje zato ni mogoče. Žal mi je, a tako je. Iskreno povedano," je razočarano odvrnil Avstrijec, nato pa je novinar izraelske televizije namenil opazko selektorju, da je zelo razburjen.

Razočaranje Andreasa Herzoga pred televizijskimi kamerami:

"Naj bi bil vesel? Dobro smo igrali proti veliki ekipi, ki je pred tem premagala Poljsko. V Ljubljani smo bili dvakrat boljši od Poljakov, a smo vseeno ostali brez točke. Vedno veliko govorimo o naših sanjah, ko pa je treba to pokazati še na igrišču in nekaj narediti v tej smeri, vedno naredimo nekaj neumnih napak in vse pokvarimo. To ni več smešno," je bil jezen nekdanji avstrijski zvezdnik Andreas Herzog, ki vodi Izrael in bo poskušal čim prej pozabiti septembrsko akcijo, v kateri je proti Severni Makedoniji (doma) in Sloveniji (v gosteh) skupno osvojil le točko in z drugega mesta na razpredelnici skupine G padel na četrto mesto.

Slovenska reprezentanca je priredila veličasten preobrat in na lestvici prehitela Izrael. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenska reprezentanca je priredila veličasten preobrat in na lestvici prehitela Izrael. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kek je praznoval v ponedeljek, Herzog "proslavlja" danes

Matjaž Kek je v ponedeljek dopolnil 58 let, Andreas Herzog pa ima danes 51. rojstni dan. | Foto: Grega Valančič / Sportida Matjaž Kek je v ponedeljek dopolnil 58 let, Andreas Herzog pa ima danes 51. rojstni dan. Foto: Grega Valančič / Sportida V nasprotju s stanovskim kolegom Matjažem Kekom, ki je v ponedeljek praznoval 58. rojstni dan, igralci pa so mu po hudi drami, odločeni v izdihljajih srečanja, podarili še kako pomembne tri kvalifikacijske točke, bo njegovo razpoloženje ob rojstnodnevni slovesnosti manj prešerno.

Herzog namreč danes, 10. septembra 2019, praznuje 51. rojstni dan, a ne bo imel veliko razlogov za dobro voljo. Imel bi jih, če bi izraelska obramba preprečila asistentu Jasminu Kurtiću in strelcu Benjaminu Verbiču, da v zadnji minuti spravita desettisočglavo množico v Stožicah na noge, a mu je spodletelo. Obramba, ki prejema relativno veliko zadetkov, v šestih nastopih je kapitulirala že 11-krat (Slovenija za primerjavo le petkrat), je ponovno padla na izpitu, ko se je lomila tekma.

Matjaž Kek
Sportal Slavljenec Matjaž Kek: Nič, to noč bom šel na glavo. Do jutra!

To je v čustvenem nastopu pred kamerami poudaril tudi avstrijski strateg. Izbrancem je zameril, da po vodstvu z 2:1 niso dovolj zgostili obrambe, ampak šli preveč naprej. To se jim je maščevalo, nekdanji celjski dvojec Bezjak – Verbič za takšno potezo ni našel razumevanja, ampak spravil slovenske navijače na noge. In pričaral selektorju Matjažu Keku in Juretu Balkovcu nepozabno proslavljanje osebnega praznika. V nasprotju s Herzogom, ki bo danes praznoval s kislim nasmehom ...

Slovenija Izrael kvalifikacije EP 2020
Sportal Po nori zmagi Slovenije v Stožicah: "Oktober, prihajamo!"
Cristiano Ronaldo
Sportal Nor večer in nov rekord Ronalda, ki se kar ne ustavi
Ne spreglejte