Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
14. 1. 2016,
18.39

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Domžale Matej Oražem Nejc Skubic Nejc Vidmar Adnan Golubović Filip Janković

Četrtek, 14. 1. 2016, 18.39

2 leti, 10 mesecev

Izgubili rekorderja, a nočejo iskati novega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Domžalah je zimski prestopni rok postregel z veliko sprememb. Klubske vrste sta zapustila reprezentanta Nejc Vidmar in Nejc Skubic, prišel pa je mladi srbski svetovni prvak Filip Janković.

Po kapetanu Nejcu Skubicu bo domžalski klub v kratkem zapustil še njegov soimenjak Nejc Vidmar. V zadnjih treh sezonah sta bila odlično uigrana v obrambni vrsti. Prislužila sta si tudi zaupanje selektorja članske izbrane vrste Srečka Katanca, po jesenskem delu pa sta se odločila, da je napočil čas za menjavo okolja in nove izzive. Skubic se je odpravil v Turčijo in obljubil zvestobo Konyasporju, Vidmar pa bo v petek podpisal pogodbo, ki ga bo vezala na klub, na katerega je čustveno zelo navezan. Seli se v svoje rojstno mesto k jesenskemu prvaku Olimpiji, kjer je nabiral prve nogometne korake, a se je nato pred dobrim desetletjem zaradi finančnega propada kluba, ki je domoval za Bežigradom, preselil v Domžale.

Računajo na Golubovića in Milića

Domžale bodo za Vidmarja s strani ljubljanskega kluba prejele finančno odškodnino. Možnost, da bi se v mesto ob Kamniški Bistrici preselil še kakšen izmed zdajšnjih vratarjev Olimpije, je odpadla.

"Najbolj računamo na Adnana Golubovića. V zadnji polovici leta je dokazal, da si zasluži priložnost. Branil je v drugi ligi, za seboj ima že nekaj tekem, kar je pomembno za tako mladega vratarja. Vrhunsko dela. Nejc je imel v zadnjih sezonah srečo, da so imele Domžale tako dobre rezervne vratarje. Čutil je, da mu dihajo za vrat in mu sledijo, zato je bil vedno izjemno motiviran. Kar se tiče Dejana Milića, ima žal ponovno težave s poškodbo, tako da je vprašanje, če bo pripravljen do začetka prvenstva," je Matej Oražem, športni direktor Domžal pojasnil, da pri dvakratnem slovenskem prvaku po odhodu Vidmarja ne bodo pogledovali proti vratarskemu novincu, ampak so povsem zadovoljni z Golubovićem.

Vedno želijo prisluhniti igralcem

Vidmar, ki je v prejšnji sezoni ostal nepremagan več kot tisoč zaporednih minut in postavil absolutni rekord v 1. SNL, ni nikoli skrival ljubezni do Olimpije.

"Bilo je očitno, vsi so to vedeli. To ni bila nikoli skrivnost, niti nismo pričakovali, da bi to skrival. Na tekmah se to ni nikoli pokazalo kot njegova šibkost. Je pa to zagotovo najbolj vplivalo na željo, da bi odšel v Ljubljano. V klubu spoštujemo politiko, da prisluhnemo igralcem in skušamo vedno najti pot, da jim v takšnih zadevah ugodimo. Tega smo se držali tudi pri Nejcu," je razkril prvi kadrovik tretjeuvrščenega slovenskega kluba.

Priprave Domžal na spomladanski del so se začele v ponedeljek, Vidmar pa ni treniral s soigralci, ampak samostojno. "To je bila skupna odločitev, saj zaradi stresa in pogajanj to ni bil pravi Nejc. Zato je bilo bolje, da je treniral po posebnem programu. Nismo ga odrivali stran, ampak smo le ocenili, da je tako najboljše, saj so pogajanja nanj močno vplivala. To je tudi razumljivo," je priznal, da so bili zadnji dnevi naporni, saj so pogajanja z Olimpijo intenzivno trajala dva dneva.

Ne bodo skočili za vsako priložnost

Velja po odhodih obeh Nejcev pričakovati še kakšen odhod? V zadnjih jesenskih krogih sta blestela Mariborčana Matic Črnic in Dejan Trajkovski, zadnji si je celo prislužil Katančev vpoklic. Oražem nam je pojasnil, da za njiju ni bilo konkretnih ponudb.

"Vsak ima svojo ceno na trgu. Če je zanimanje, skušamo najti pravi način. Če se strinjamo, da je to korak v pravo smer. Ne bomo pa skočili za vsako priložnost, sploh zdaj, ko smo finančno gledano v enem izmed boljših položajev v zadnjih petih let. Smo na odlični poti, da ostanemo uspešen klub tudi v prihodnje," je prepričan, da bodo Domžale še dolgo predstavljale pomembno vlogo v slovenskem klubskem nogometu.

Ne spreglejte