Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
10. 5. 2014,
18.10

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Zlatan Ljubijankić Srečko Katanec

Sobota, 10. 5. 2014, 18.10

8 let, 4 mesece

Izenačil se je z zvezdnikom, s katerim se bosta udarila na drugem koncu sveta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav bo prihodnji teden praznoval 35. rojstni dan, se slovenski nogometaš na začasnem delu na Japonskem, Milivoje Novaković, ne ustavlja.

Po treh zaporednih porazih v prvi japonski ligi je Shimizu S-Pulse tokrat remiziral. Predvsem po zaslugi Milivoja Novakovića, ki je na gostovanju pri Sanfrecceju v Hirošimi v 52. minuti izničil vodstvo domačinov in postavil končni izid 1:1.

Omeniti velja, da si je tekmo v Hirošimi ogledal tudi Italijan Alberto Zaccheroni, selektor japonske izbrane vrste.

Tudi Forlan pri šestih zadetkih

Slovenski golgeter, za katerega je bil to že 23. prvenstveni gol, odkar je pred manj kot dvema letoma prišel na Japonsko, je zdaj pri šestih zadetkih v tej sezoni elitne japonske lige.

Tik pod vrhom lestvice najboljših strelcev je skupaj z nekdanjim zvezdnikom Manchester Uniteda, milanskega Interja, madridskega Atletica in Villarreala, Diegom Forlanom, sicer rekorderjem po številu nastopov v zgodovini urugvajske reprezentance.

Novakovićev vrstnik je bil tudi najboljši igralec in skupaj z Nizozemcem Wesleyjem Sneijderjem, Nemcem Thomasom Müllerjem in Špancem Davidom Villo s petimi zadetki najboljši strelec zadnjega svetovnega prvenstva. Na Japonsko se je preselil letos in oblekel dres Cerezo Osake.

Novaković in Forlan si bosta iz oči v oči najverjetneje zrla na prihajajoči prijateljski tekmi v Montevideu, ki bo 4. junija. Oba sta kljub temu, da sta že v letih, še vedno člana najboljših selekcij držav, iz katerih prihajata. Medtem ko je Slovenec eden izmed nosilcev svoje izbrane vrste, je Urugvajec seveda v senci zvezdnikov, kot sta Luis Suarez, v dresu Liverpoola najboljši strelec angleškega prvenstva, in Edinson Cavani, golgeter francoskega prvaka PSG.

V Južni Ameriki verjetno brez Ljubijankića

Shimizu je po nepopolnem 13. prvenstvenem krogu na devetem mestu. Omiya Ardija je izgubila pred domačimi navijači proti ekipi Urawa Reds z 0:2 in je na predzadnjem mestu.

Zlatan Ljubijankić pri neuspehu Omiye ni igral, saj je poškodovan, zato selektor Slovenije Srečko Katanec na prihajajočih spektakularnih tekmah proti Urugvaju in Argentini najverjetneje ne bo mogel računati.

Ne spreglejte