Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
17. 7. 2012,
19.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi

Torek, 17. 7. 2012, 19.23

7 let, 12 mesecev

Izbor za najboljšega: Uefi se vsi smejijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Krovna evropska nogometna organizacija UEFA je razkrila seznam 32 nogometašev, ki se potegujejo za naslov najboljšega v Evropi. Na seznamu je tudi neznani Les Davies iz Walesa.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Mario Balotelli … in Les Davies. Kdo? Nogometaš valižanskega Bangor Cityja, ki je v minuli sezoni osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu in si zagotovil mesto v Evropi, ta 27-letni napadalec pa je do uspeha pomagal z enajstimi zadetki. Bangor City je medtem že izpadel iz kvalifikacij za ligo Europa – spotaknil se je na prvi oviri, izpadel je proti moldavskemu Zimbruju -, njegov nogometaš pa se je znašel na zoženem seznamu tistih, ki se bodo borili za naslov najboljšega. Smešno, a tako pač je.

V izboru UEFA glasujejo izbrani novinarji iz 53 članic Uefe, iz vsake en. Pri Walesu je glasoval novinar Daily Posta Dave Jones, ki je Daviesu namenil pet točk in tako poskrbel, da se je neznani napadalec, ki nogometa sploh ne igra povsem profesionalno, ne kriv, ne dolžen znašel v središču pozornosti. Dotični novinar, ki v prihodnosti bržčas ne bo imel več pravice glasovanja, je verjetno le preizkusil, ali se odgovorni na krovni evropski organizaciji pravil držijo tako striktno, da so se pripravljeni osmešiti pred celim nogometnim svetom in dobil odgovor. Da! Davies se je znašel ob boku najboljših nogometašev na svetu in zbudil pozornost povsod po svetu. Celo tako veliko, da so morali pri UEFA v javnost poslati sporočilo, v katerem so obrazložili, da ne gre za pomoto. Uefi pa se smeji celotna Evropa …

Favorita kot vedno Messi in Ronaldo

Točke, ki jih je dobil od novinarja rojaka, so zagotovo edine, ki jih je Davies prejel. Svoj trenutek slave je doživel, v najožjem izboru ga seveda ne bo. Za prestižno nagrado sta glavna favorita spet le dva – argentinski zvezdnik Barcelone Messi in najboljši strelec madridskega Reala, Portugalec Ronaldo.

Nagrado bodo sicer podelili 30. avgusta po evropskem superpokalu v Monaku, v katerem se bosta za lovoriko udarila evropski prvak Chelsea in zmagovalec lige Europa madridski Atletico.

Ne spreglejte