Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2019,
22.36

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus Vid Belec Rok Vodišek Valter Birsa Boštjan Cesar Luka Krajnc Leo Štulac Jasmin Kurtić Žan Celar Samir Handanović Josip Iličić italijansko prvenstvo serie A

Nedelja, 26. 5. 2019, 22.36

4 leta, 11 mesecev

Italijansko prvenstvo, 38. krog

Iličićevi in Handanovićevi poskrbeli za nekaj drame, a si le priborili ligo prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Josip Iličić | Josipu Iličiću se je z Atalanto uspelo uvrstiti v ligo prvakov, italijansko prvenstvo so končali na tretjem mestu. | Foto Twitter

Josipu Iličiću se je z Atalanto uspelo uvrstiti v ligo prvakov, italijansko prvenstvo so končali na tretjem mestu.

Foto: Twitter

V zadnjem krogu italijanskega prvenstva se je bil vroč boj za tretje in četrto mesto, ki še vodita v ligo prvakov. Atalanta Josipa Iličića je premagala Sassuolo in prvenstvo končala na tretjem mestu, Inter Samirja Handanovića pa je po zmagi nad Empolijem četrti. Milanu tudi zmaga nad Spalom Jasmina Kurtića ni pomagalo in je končal na petem mestu, šesta je Roma. V soboto sta Frosinone, pri katerem Luka Kranjc ni dobil priložnosti, in Chievo, oba poslavljata od prve lige, remizirala. Boštjan Cesar je za goste odigral vso tekmo.

Sportal Navijači Interja razglasili Slovenca za svetega, soigralec ga je poljubil #video

Iličićeva Atalanta je proti Sassuolu doživela hladen tuš v 19. minuti, ko so gostje povedli, nato pa so gostitelji z borbeno igro (rumeni karton je zaradi grobosti prejel tudi slovenski reprezentant) prevzeli vajeti igre in do konca tekme zabili tri gole za udobno in pomembno zmago, s katero so si tudi zagotovili nastop v ligi prvakov v prihodnji sezoni. Prvič v zgodovini kluba.

Zmago je za uvrstitev v najprestižnejše evropsko klubsko tekmovanje nujno potreboval tudi milanski Inter Samirja Handanovića. Pomeril se je z Empolijm, po golu Keite v 51. minuti jim je kazalo dobro, še bolje deset minut kasneje, ko so imeli priložnost rezultat povišati z bele točke, a Icardi je enajstmetrovko zgrešil, Empoli pa v 76. minuti izenačil in kazalo je na katastrofo domačih. Trpljenje navijačev jev 81, prekinil Radja Nainggolan.

Chievo je sezono po odbitku treh točk zaradi nepravilnega poslovanja končal z vsega 17 točkami. To je najmanj v obdobju, ko zmaga šteje tri točke in odkar liga od leta 2004 šteje 20 klubov.

Cagliari Valterja Birse v nedeljo čaka obračun proti Udinesejem, Genoa Roka Vodiška, ki so bo še skušala zagotoviti obstanek v Serie A, bo gostovala v Firencah, Sampdoria z Vidom Belcem se bo udarila s prvaki iz Torina.

Italijansko prvenstvo, 38. krog: 

Lestvica:

Najboljši strelci:

26 - Quagliarella (Sampdoria),
23 - Zapata (Atalanta), 
22 - Piatek (Milan/Genoa), 
21 - Ronaldo (Juventus), 
17 - Milik (Napoli)
...
12 Iličić (Atalanta) ...
...
- Kurtić (Spal) ...
3 Zajc (Empoli) ...
2 - Birsa (Chievo/Cagliari) ...
1 - Cesar (Chievo)

Ne spreglejte