Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 8. 2023,
20.55

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Roma Napoli Juventus Empoli AC Milan Inter Milano italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 28. 8. 2023, 20.55

7 mesecev, 4 tedne

Italijansko prvenstvo, 2. krog

Milan s štirimi goli na vrh, tudi Napoli ostaja neporažen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
AC Milan Theo Hernandez Rafael Leao | Theo Hernandez in Rafael Leao sta se ob koncu prvega polčasa veselila vodstva s 3:1. | Foto Reuters

Theo Hernandez in Rafael Leao sta se ob koncu prvega polčasa veselila vodstva s 3:1.

Foto: Reuters

V italijanski serie A se je igral drugi krog nove sezone. Na vrhu je AC Milan, po šest točk pa so zbrali še branilec naslova Napoli, Verona in Inter, ki je v ponedeljek zvečer v gosteh odpravil Cagliari. V ponedeljek je bil dejaven tudi Udinese in s pomočjo dveh slovenskih reprezentantov osvojil prvo točko v tej sezoni. Remiziral je pri Salernitani (1:1).

Aktualni prvak Napoli je Sassuolo premagal z 2:1. AC Milan je večer prej s 4:1 premagal Torino in vodi na lestvici. AS Roma trenerja Joseja Mourinha ostaja brez zmage. Po remiju v prvem krogu s Salernitano je zdaj z 1:2 izgubila z Verono. Samo točko je osvojil Juventus, z Bologno je igral 1:1. Samo remi tudi za Fiorentino.

Juventus Federico Chiesa
Sportal Uvod za favorite minil brez presenečenj, Slovenci praznih rok

Andrea Colpani je zabil oba gola za zmago Monze nad Empolijem. | Foto: Guliverimage Andrea Colpani je zabil oba gola za zmago Monze nad Empolijem. Foto: Guliverimage Za skok na prvo mesto je drugo zmago sezone dosegel AC Milan, ki je s 4:1 premagal Torino. Olivier Giroud je dal dva gola, po enega pa Theo Hernandez in Christian Pulisic.

Empoli je na sobotni tekmi z 0:2 izgubil z Monzo. Oba gola je zabil Andrea ColpaniLovro Štubljar ni branil za Empoli, Petar Stojanović pa je pred dnevi zapustil klub.

Še naprej ne gre po željah Romi, ki je v prvem krogu igrala neodločeno, tokrat pa v Veroni celo izgubila. Domačini so z goloma Ondreja Dude in Cyrila Ngongeja prvi polčas dobili z 2:0, zaostanek Rimljanov je v 56. minuti zmanjšal Houssem Aouar

Ob AC Milanu in Veroni je z drugo zmago stoodstoten ostal še aktualni prvak Napoli. Na zadnji tekmi kroga je Sassuolo premagal z 2:1. Med strelce se je tretjič v sezoni vpisal Victor Osimhen, v minuli sezoni najboljši strelec italijanske serie A. Giovanni Di Lorenzo pa je po podaji Hviče Kvarachelie v 64. zadel za 2:0. Vmes je Giacomo Raspadori zapravil še eno enajstmetrovko. Takrat, od 51. minute naprej, so gosti že igrali z igralcem manj po izključitvi Maxima Lopeza.

Victor Osimhen je aktualnega prvaka Napoli v vodstvo z 1:0 popeljal s strelom z bele točke. | Foto: Reuters Victor Osimhen je aktualnega prvaka Napoli v vodstvo z 1:0 popeljal s strelom z bele točke. Foto: Reuters

Juventus, ki so ga domači navijači izžvižgali po neprepričljivi predstavi, je doma proti Bologni odnesel le točko, potem ko je goste v vodstvo popeljal Lewis Ferguson v 24. minuti, izenačil pa je Dušan Vlahović v 80.  Za Torinčane bi se lahko končalo še slabše, saj so gosti pobesneli, potem ko jim devet minut pred Vlahovićevim golom sodniki niso dosodili enajstmetrovke.

Šef Bologne Claudio Fenucci je, potem ko trener Thiago Motta ni želel po tekmi govoriti z mediji, dejal: "To službo opravljam 25 let in ne hodim na televizijo govorit o sodnikih. Toda zmago so nam vzeli po neverjetni sodniški odločitvi. Ne morem verjeti, da takšnega prekrška niso ocenili za enajstmetrovko in še rdeči karton," je besnel Fenucci, potem ko sodnik Marco Di Bello ni kaznoval prekrška Samuela Iling-Juniorja nad Danom Ndoyejem.

Jaka Bijol je proti Salernitani odigral vso tekmo. | Foto: Reuters Jaka Bijol je proti Salernitani odigral vso tekmo. Foto: Reuters

Udinese v Salernu do prve točke, Inter pri vrhu

Nogometaši Udineseja so osvojili prvo točko v italijanskem prvenstvu v sezoni 2023/24. Po uvodnem domačem porazu proti Juventusu z 0:3 so danes v gosteh igrali neodločeno s Salernitano 1:1. Slovenski reprezentant v dresu Udineseja Jaka Bijol je igral celo tekmo, njegov klubski in reprezentančni soigralec Sandi Lovrić do 82. minute. Njuna rojaka in klubska soigralca, komaj 16-letni David Pejičić in 18-letni Bor Žunec, sta tekmo spremljala na klopi za rezervne igralce.

Udinese je povedel v 57. minuti po golu Srba Lazarja Samardžića, izenačujoči gol pa je v 71. minuti postavil Senegalec Boulaye Dia.

V ponedeljek zvečer je Inter v gosteh premagal Cagliari (2:0) in pozdravil drugo zmago v tej sezoni. Po šest točk imajo po dveh krogih še vodilni milan, prvak Napoli in Verona.

Italijansko prvenstvo, 2. krog:

Sobota, 26. avgust:

Nedelja, 27. avgust:

Ponedeljek, 28. avgust:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

3 - Giroud (Milan), Osimhen (Napoli),
2 – Belotti (Roma), Candreva (Salernitana), Colpani (Monza), Harroui (Frosinone), La. Martinez (Inter), Pulisic (Milan), Gonzalez (FIorentina), Vlahović (Juventus)
...

Ne spreglejte