Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 12. 2023,
22.38

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Atalanta Jaka Bijol Sandi Lovrič Udinese Napoli Roma AC Milan Juventus Inter italijansko prvenstvo serie A

Sobota, 30. 12. 2023, 22.38

3 mesece, 3 tedne

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 18. KROG

Juventus po derbiju diha za ovratnik Interju, Lovrić asistiral ob veliki zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Juventus | Juventus je zmagal 13. v sezoni. | Foto Reuters

Juventus je zmagal 13. v sezoni.

Foto: Reuters

Pred vstopom v novo koledarsko leto so se v Italiji odigrale še tekme 18. kroga serie A. Na derbiju kroga je Juventus v Torinu z 1:0 ugnal Romo. Atalanta je v uvodni sobotni tekmi ugnala Lecce in se povzpela na šesto mesto. Drugič v sezoni je zmagal Udinese, ki je s 3:0 odpihnil Bologno, slovenski reprezentant Sandi Lovrić pa je asistiral ob drugem zadetku. Vodilni Inter je v petek zvečer z Genoo igral 1:1. Prvak Napoli se je brez zadetkov razšel z Monzo, ki je v 68. minuti zapravila strel z bele točke.

Lazio Roma
Sportal Konec davčnih olajšav za tuje nogometaše v Italiji

V derbiju kroga je Juventus z 1:0 ugnal Romo in se vodilnemu Interju približal le na dve točki zaostanka. Edini zadetek za zmago Bianconerosov je v 47. minuti dosegel Adrien Rabiot. Roma po šestem porazu zdaj na sedmem mestu za prvim mestom zaostaja že 17 točk.

Udinese do druge zmage v sezoni

Udinese Sandija Lovrića in Jake Bijola, ki okreva po poškodbi, je v velikem slogu dosegel svojo drugo zmago v sezoni, potem ko je s kar 3:0 odpravil Bologno. Gostitelje iz Vidma je 23. minuti v vodstvo popeljal Roberto Pereyra, v 48. minuti je po asistenci Sandija Lovrića, ki je igral celotno tekmo, na 2:0 povišal Lorenzo Lucca, zadnji žebelj v krsto Bologne pa je štiri minute kasneje zabil Martin Payero.

Sandi Lovrić je asistiral za zmago Udineseja. | Foto: Reuters Sandi Lovrić je asistiral za zmago Udineseja. Foto: Reuters

Milan se je po spodrsljaju s Salernitano na zmagovite tirnice vrnil proti Sassuolu (1:0) in se utrdil na tretjem mestu. Za zmago je v 59. minuti zadel Christian Pulisic.

Atalanta pa je v uvodnem sobotnem nastopu izkoristila prednost domačega igrišča proti Lecceju. Nekdanji klub Josipa Iličića in Jasmina Kurtića je zmagal z 1:0, edini zadetek na srečanju pa je v 58. minuti prispeval nigerijski reprezentant Ademola Lookman.

Napoli in Inter do remija

Napoli je zabeležil četrti remi v sezoni. | Foto: Reuters Napoli je zabeležil četrti remi v sezoni. Foto: Reuters Prvak Napoli v tej sezoni nikakor ne najde prave forme. Neapeljčani so po 18 tekmah pri osmih zmagah, štirih remijih in šestih porazih, z 28 točkami pa so na osmem mestu prvenstvene lestvice, kar je veliko manj kot so v taboru branilcev naslova pričakovali pred začetkom sezone. Z Monzo so se razšli brez zadetkov, ob tem pa so gostje v Neaplju zapravili še veliko priložnost za zmago, saj je v 68. minuti enajstmetrovko zapravil Matteo Pessina.

Točko je osvojil tudi vodilni Inter. Avstrijski reprezentant Marko Arnautović je ob koncu prvega polčasa zadel za vodstvo Interja z 1:0, a je Genoa v sedmi minuti sodnikovega dodatka prvega dela igre izenačila, zadel je Romun Radu Dragusin. V drugem polčasu se rezultat ni več spremenil.

Marko Arnautović je zadel za vodstvo Interja z 1:0, a je Genoa hitro izenačila. | Foto: Reuters Marko Arnautović je zadel za vodstvo Interja z 1:0, a je Genoa hitro izenačila. Foto: Reuters

Četrtouvrščena Fiorentina pa je na prvi petkovi tekmi po zadetku Luce Ranierija v 83. minuti z 1:0 premagala Torino.

Dimarco podaljšal zvestobo Interju

Federico Dimarco bo z Italijo nastopil tudi na Euru 2024. | Foto: Reuters Federico Dimarco bo z Italijo nastopil tudi na Euru 2024. Foto: Reuters Italijanski nogometni reprezentant Federico Dimarco je podaljšal sodelovanje z milanskim Interjem do leta 2027, je zapisala italijanska tiskovna agencija ANSA. Šestindvajsetletni levi bočni igralec je od leta 2018 član zasedbe iz lombardijske prestolnice, trenutno vodilne v serie A, pred tem je kot posojen igralec branil barve Parme in Verone.

Za Inter je na 83 tekmah dosegel devet golov, od lani je član tudi italijanske reprezentance. Za azzurre je na 16 tekmah dosegel tudi dva zadetka.

Italijansko prvenstvo, 18. krog:

Petek, 29. december:

Sobota, 30. december:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

15 – Lautaro Martinez (Inter)
9 – Berardi (Sassuolo)
8 – Giroud (Milan), Lukaku (Roma)
7 – Calhanoglu (Inter), Gudmundsson (Genoa), Lookman (Atalanta), Osimhen (Napoli), Soule (Frosinone), Thuram (Inter), Zirkzee (Bologna)
6 – Bonaventura (Fiorentina), Colpani (Monza), Gonzalez (Fiorentina), Lucca (Udinese), Pinamonti (Sassuolo), Pulisic (Milan), Vlahović (Juventus)

Juventus Dušan Vlahović
Sportal Zadnja ekipa šokirala Milan, rezervist Vlahović rešil Juve
Ne spreglejte