Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2019,
20.27

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Juventus AC Milan Italijanski superpokal

Sreda, 16. 1. 2019, 20.27

5 let, 3 mesece

Italijanski superpokal

Ronaldo zadel in osvojil prvo lovoriko z Juventusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Juventus Milan Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je Juventusu pristreljal zmago in naslov superpokalnega prvaka. | Foto Getty Images

Cristiano Ronaldo je Juventusu pristreljal zmago in naslov superpokalnega prvaka.

Foto: Getty Images

Italijanski superpokalni prvak je Juventus, ki je v Savdski Arabiji z zadetkom Cristiana Ronalda z 1:0 premagal Milan. Za Portugalca je to prva lovorika v dresu stare dame, za italijanske prvake pa že rekordna osma superpokalna. Milan jih je osvojil sedem.

Podobno kot v prejšnjih letih italijanski superpokal ni potekal na Apeninskem polotoku, ampak na tujih tleh. Po ZDA, Libiji, Kitajski in Katarju spektakel, na katerem so prisotni številni zvezdniki, so ga organizirali v Savdski Arabiji na mogočnem štadionu King Abdullah Sports City v Džedi, ki sprejme 60 tisoč gledalcev. Na obračunu, ki je dvignil mnogo prahu (zaradi skrivnostnega umora savdskega novinarja Džamala Hašokdžija in neenakopravnosti spolov, domačih pripadnic nežnejšega spola, ki bi si rade ogledale nogometni veledogodek), je imel glavno besedo italijanski sodnik Luca Banti.

Juventus slavi osmo superpokalno lovoriko. | Foto: Getty Images Juventus slavi osmo superpokalno lovoriko. Foto: Getty Images

Vse do 61. minute sta mreži mirovali, nato pa je udaril Cristiano Ronaldo. Miralem Pjanić je žogo poslal v kazenski prostor, Portugalec pa je odlično vtekel pred gol in ugnal mladega čuvaja mreže Milana Gianluigija Donnarummo, ki je slabo posredoval. Milančani so iskali priključek, a so se morali od 73. minute znajti z desetimi igralci, predčasno je tekmo zaradi prekrška in rdečega kartona zaključil Franck Kessie.

Rezultat se do konca srečanja ni spremenil, tako da je Juventus osvojil rekordno osmo superpokalno lovoriko, Milan jih ima sedem, Ronaldo pa prvo kot član stare dame.

 

Preberite še:

Aaron Ramsey
Sportal Ramsey v družbo Ronalda za osem milijonov evrov na sezono
Josip Iličić
Sportal Birsa debitiral in izpadel proti Iličiću, Roma zadnja četrtfinalistka

 

Ne spreglejte