Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2024,
23.18

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Frosinone Juventus Atalanta AC Milan Roma Lazio Bologna Fiorentina italijanski pokal

Četrtek, 11. 1. 2024, 23.18

3 mesece, 2 tedna

Italijanski pokal, četrtfinale

Juventus na krilih vročega Poljaka zadel poker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Arkadiusz Milik | Arkadiusz Milik je proti Frosinoneju dosegel kar tri zadetke. | Foto Reuters

Arkadiusz Milik je proti Frosinoneju dosegel kar tri zadetke.

Foto: Reuters

V Italiji se je med tednom odločalo o polfinalistih pokalnega tekmovanja. Prva polfinalistka je postala Fiorentina, ki je v torek izločila Bologno po izvajanju 11-metrovk. Na sredinem mestnem spektaklu na Olimpicu je Lazio z 1:0 izločil Romo, nato pa je za presenečenje poskrbela Atalanta, ki je z 2:1 v gosteh premagala AC Milan. Juventus je v četrtek s 4:0 nadigral Frosinone, Poljak  Arkadiusz Milik je dosegel kar tri zadetke.

Giulio Maggiore Salernitana
Sportal Mourinho izključen proti Atalanti, Srb junak Juventusa, jezni navijači Napolija

Lazio je na začetku drugega polčasa četrtfinalne tekme italijanskega nogometna pokala povedel z golom Mattie Zaccagnija z bele točke. To je bil tudi edini gol tekme, ki je odločil drugega potnika v polfinale. Sodnik je sprva prekršek nad Matteom Guendouzijem spregledal, a dobil klic iz VAR sobe in po ogledu posnetka le pokazal na belo točko. Lazio je tudi sicer imel več priložnosti za gol iz igre. Tekma je bila vroča vse do zadnje minute, saj je sodnik v sodnikovem dodatku izključil dva igralca, Laziev Pedro je dobil drugi rumeni karton zaradi jezikanja in tako ne bo smel igrati v polfinalu.  

Nizozemec Teun Koopmeiners je dvakrat premagal vratarja AC Milana, Mika Maignana. | Foto: Reuters Nizozemec Teun Koopmeiners je dvakrat premagal vratarja AC Milana, Mika Maignana. Foto: Reuters

Tretji polfinalist pokala je postala Atalanta, ki je na sredini večerni tekmi z 2:1 premagala AC Milan. Ta je z golom Rafaela Leaa povedel v 45. minuti, a so gostje prišli do izenačenje še v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Zadel je Nizozemec Teun Koopmeiners, ki je v drugem polčasu še enkrat premagal vratarja AC Milana, Mika Maignana.

V zadnji četrtfinalni tekmi je Juventus nadigral Frosinone (4:0), Poljak Arkadiusz Milik pa je dosegel kar tri zadetke. Končni rezultat je postavil komaj 18-letni Turek Kenan Yildriz. 

Juventus se bo v polfinalu pomeril z Laziom, odigrani bosta dve tekmi. Drugi polfinalni par sestavljata Atalanta in Fiorentina. Finale bo 15. maja v Rimu. Pokalno lovoriko je v Italiji branil Inter, ki pa se je poslovil že v osmini finala.

Italijanski pokal, četrtfinale:

Torek, 9. januar:

Sreda, 10. december:

Četrtek, 11. december:

AC Milan
Sportal Velikan se je ogrel za slovenskega dragulja, omenja se 50 milijonov
Ne spreglejte