Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Josip Iličić

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Iličić veliki rešitelj: zadel še za zmago nad Interjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Josip Iličić je zadel tudi na peti tekmi zapored v dresu Palerma. Tokrat je premagal Samirja Handanovića in poskrbel za zmago nad Interjem.

Kar 15 tekem je Palermo čakal na prvenstveno zmago in bil prikovan na zadnje mesto lestvice, potem se je vse skupaj zasukalo v povsem drugo smer. Prav po zaslugi Josipa Iličića, ki je zadel na petih tekmah zapored in v tem času Palermu prinesel enajst točk. Zadnje tri na tokratni tekmi proti Interju, ki je gostoval na Siciliji. Z nedeljsko zmago se je Palermo po dolgem času dvignil nad mesta, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo. Kranjčan je tokrat zadel po desetih minutah igre, ko je natančno meril z roba kazenskega prostora. Slovenski reprezentant je bil na igrišču do 72. minute, ko je moral zaradi poškodbe spet predčasno z igrišča. Samir Handanović je za goste branil vso tekmo in imel veliko dela ter se izkazal z nekaj izjemnimi obrambami. V vrstah domačih je od prve do zadnje minute igral tudi Jasmin Kurtić. Omeniti velja, da se je pri gostih huje poškodoval kapetan Javier Zanetti. Po nekaterih predvidevanjih naj bi okrevanje po poškodbi tetive trajalo kar devet mesecev.

Na delu je bilo še nekaj klubov, katerih člani so slovenski nogometaši. Bologna je v soboto remizirala v gosteh pri Atalanti. Rene Krhin tokrat ni dobil priložnosti za igro, obsedel je na klopi.

Chievo je doma izgubil proti Fiorentini z 0:1, oba slovenska nogometaša, ki sta člana moštva iz Verone, Bojan Jokić in Boštjan Cesar, pa nista igrala. Pri gostih tudi tokrat niti na klopi ni bilo mladega branilca Luka Krajnca.

Torino je doma izgubil proti Juventusu z 0:2. Valter Birsa je na igrišče pri domačih vstopil sedem minut pred koncem tekme. Slovenski reprezentant je nastopil prvič po več kot mesecu dni. Očitno je okreval po poškodbi, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi proti Islandiji.

Najboljši strelci:

23 - Cavani (Napoli) 18 - di Natale (Udinese) 16 - El Shaarawy (Milan) 15 - Denis (Atalanta) 14 - Lamela (Roma) 10 - Iličić (Palermo) 2 - Birsa (Torino) ...


Pari prihodnjega kroga (od 4. do 5. maja):

Chievo - Cagliari, Fiorentina - Roma, Udinese - Sampdoria, Parma - Atalanta, Lazio - Bologna, Juventus - Palermo, Genoa - Pescara, Catania - Siena, Milan - Torino, Napoli - Inter;

Ne spreglejte