Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 10. 2020,
15.47

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

2

Natisni članek

AC Milan Koronavirus Zlatan Ibrahimović

Četrtek, 29. 10. 2020, 15.47

3 leta, 5 mesecev

Ibrahimović svetuje: Ti nisi Zlatan, ne izzivaj virusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

2

Zlatan Ibrahimović | Zlatan Ibrahimović se je postavil na stran kampanje, ki promovira spoštovanje pravil socialne distance ter nošenje mask. | Foto Reuters

Zlatan Ibrahimović se je postavil na stran kampanje, ki promovira spoštovanje pravil socialne distance ter nošenje mask.

Foto: Reuters

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović se je postavil na stran kampanje, ki promovira spoštovanje pravil socialne distance ter nošenje mask, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To je v četrtek razlagal v posnetku, ki ga je objavila regija Lombardija. Nekaj besed je namenil tudi dvomljivcem v novi koronavirus.

Šved je v posnetku dejal, naj ljudje ne izzivajo virusa. Nekdanji reprezentančni napadalec, ki trenutno igra za AC Milan v regiji Lombardija, je bil pred nekaj tedni pozitiven za covid-19, zdaj pa si je opomogel in znova igra v prvenstvu, v katerem je najboljši strelec.

"Virus me je izzval in premagal sem ga," je razložil v italijanščini in svetoval tistim, ki dvomijo v nevarnost, ki jo predstavlja novi koronavirus.

"Toda ti nisi Zlatan. Ne izzivaj virusa. Uporabi svojo glavo, spoštuj pravila. Socialno distanciranje in maske, vedno. Zmagali bomo," je dodal.

Video, posnet na terasi s pogledom na Milano, se zaključi z Ibrahimovićem, ki si nadene masko.

Predsednik Lombardije Attilio Fontana je dejal, da je idejo, da Šveda vključi v projekt, dobil v noči po derbiju med obema milanskima kluboma, na katerem je 39-letnik za zmago z 2:1 prispeval oba zadetka.

Tako kot njene evropske sosede, je tudi Italija ena izmed držav, ki jih je pandemija najbolj prizadela, v zadnjih tednih se je namreč močno povišalo število pozitivnih oseb ter smrtnih primerov.

Preberite še:

Zlatan Ibrahimović
Sportal Ibrahimović dvakrat v polno, Džeko in Rimljani pa vseeno do točke v Milanu
Ne spreglejte