Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
22. 10. 2013,
16.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Hulk Zenit Porto Austria Dunaj Atletico Madrid

Torek, 22. 10. 2013, 16.20

8 let

Hulk se vrača tja, kjer je dosegel svetovno slavo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V tretjem krogu skupine G lige prvakov bo Porto pred domačimi navijači gostil Zenit. Avtsajder skupine, dunajska Austria, bo doma pričakala madridski Atletico.

Zenit si je v zadnjem krogu privoščil spodrsljaj in proti dunajski Austrii, ki je seveda najslabša ekipa skupine G, iztržil le točko. Zamujeno bo moral reševati danes na štadionu Dragao v Portu. Rusi, ki so zelo bogati in so v zadnjih dveh letih za okrepitve odšteli neverjetne vsote, si seveda želijo preboja v izločilni del lige prvakov. Za kaj takega bodo morali danes v Portu osvojiti vsaj točko. Poraz bi bil lahko zanje že usoden. Po dveh tekmah imajo namreč le točko. Porto ima na drugi strani tri in bi lahko z drugo zmago že odločno zakorakal proti napredovanju. Portugalci bodo nastopili v najmočnejši možni postavi in odločno krenili po zmago. Rusi, ki so sicer v zelo dobri formi in premočno vodijo v zelo kakovostni ruski premier ligi, imajo nekaj težav s sestavo ekipo. Manjkal bo Belgijec Axel Witsel. Tekma bo zanimiva tudi zaradi Hulka. Brazilski napadalec se bo namreč prvič, odkar je pred dobrim letom dni v Zenit prišel za kar 40 milijonov evrov, vrnil v Porto, v dresu katerega je zabijal kot za stavo in dosegel svetovno slavo. Zanimivo bo videti, kako ga bodo sprejeli navijači.

Za Avstrijce je vsaka točka, ki jo bodo osvojili v ligi prvakov, enaka osvojitvi naslova evropskega prvaka. Do prve so prišli v zadnjem krogu, ko so remizirali z Zenitom, zdaj bodo poskušali načrte prekrižati še Atleticu Madridu, kar seveda ne bo lahko. Španci so vodilni v skupini G in favoriti za napredovanje. Če bodo zmagali tudi danes na Dunaju, si bodo praktično že zagotovili nastop v osmini finala. Tudi forma ekipe Diega Simeoneja je vse prej kot slaba, saj je Atletico v zadnjem krogu španskega prvenstva sploh prvič izgubil, ko je klonil proti Espanyolu. Pred tem je v Španiji nanizal osem zaporednih zmag, neporažen pa ostal tudi na obeh tekmah španskega superpokala proti Barceloni, ki se je lovorike veselila zgolj zaradi zadetka v gosteh. Danes bodo Španci seveda veliki favoriti. Bilo bi presenečenje, če pri Austrii, ki ji v domačem prvenstvu še zdaleč ne gre dobro – je šele na petem mestu - –, ne bi osvojili vseh treh točk. Pri gostih največ upov polagajo predvsem na napadalni dvojec, ki ga krojita Diego Costa in David Villa. Trener Austrie Nenad Bijelica bo pogrešal vezista Alexandra Grünwalda in Alexandra Gorgona, pri gostih ne bo brazilskega branilca Mirande in njegovega rojaka, napadalca Lea Baptistaa.

Ne spreglejte