Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2012,
7.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Palermo

Nedelja, 25. 11. 2012, 7.39

8 let

Hrvat verjel v Slovenca, Iličić pa: To je zame najlepši dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant, Josip Iličić, je bil prvo ime sosedskega obračuna sicilijanskih klubov Palerma in Catanie (3:1). Jojo je pokazal izjemno igro in dosegel tudi dva zadetka.

Nekateri so že začeli obupavati nad Josipom Iličićem, ki je na zelo čustvenem sicilijanskem derbiju pokazal eno svojih najboljših tekem doslej in dvakrat zatresel mrežo. Jojo je sicer v tej sezoni enkrat že zadel ob visokem porazu na Olimpicu proti Romi (1:4), pred tem pa je na zadetek čakal skorajda eno leto. Vmes je imel težave tudi s poškodbami, sedaj pa je očitno spet našel še strelsko formo, saj je že pred tem igral na dokaj visokem nivoju.

Prvi zadetek je dosegel z desnico z roba kazenskega prostora, drugega pa po izjemnem protinapadu, ko je pretekel polovico igrišča, iz ritma vrgel branilca Francesca Lodija, in žogo tik ob vratnici poslal mimo čuvaja mreže. Ob tem je poskrbel še za nekaj zanimivih podaj, tudi atraktivnih potez pa ni manjkalo. Brez dvoma je bil igralec tekme in verjetno bo tudi v najboljši postavi kroga. Seveda navdušenja ni skrival. "To je zame najlepši dan. Dobili smo pomemben derbi in razveselili navijače," je sprva po tekmi povedal zvezni igralec in na vprašanje, kaj se je vmes dogajalo, odgovoril: "V tej sezoni sem imel veliko priložnosti, a k sreči sem tokrat zadel dvakrat," je sporočil nekdanji član Maribora.

Gasperini: Manjkali so le goli

Tudi trener Palerma Gian Piero Gasperini je bil zadovoljen, obenem pa se mu je obrestovalo, da je imel zaupanje v slovenskega virtuoza. "Ves čas sem bil zadovoljen z njegovo igro. Res je mogoče delovalo, kot da nekaj manjka in ne kaže pravega zanimanja na igrišču, vendar tokrat je izkoristil priložnosti, ki si jih ustvari ter dosegel dva gola, a tudi na prejšnjih tekmah je igral zelo dobro in bi lahko zadel še večkrat. Vendar trenira resno in želi napredovati," so bile besede nekdanjega stratega Genoe in Interja, ki je razkril tudi zanimivost o njegovem pomočniku, Hrvatu Ivanu Juriću. "Nekaj dni pred tekmo mi je večkrat govoril, da bo Iličić igralec tekme in imel je prav. Vedno smo verjeli vanj, saj so mu manjkali le goli. Zagotovo bo zaradi teh dveh zadetkov še bolj samozavesten," so bile besede Gasperinija.

Pri Gasperiniju pa ima pomembno vlogo v ekipi še drug slovenski reprezentant, Jasmin Kurtić, ki je prav tako odigral celotno tekmo.

Ne spreglejte