Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2011,
7.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Udinese

Ponedeljek, 9. 5. 2011, 7.13

8 let

Handanoviču uspelo, kar ni svetovnim legendam 62 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S šesto ubranjeno enajstmetrovko v tej sezoni je Samir Handanovič v Serie A izenačil rekord iz leta 1949, ki ga je doslej držal Giuseppe Moro. Približuje pa se še bolj prestižnemu.

Na tekmi proti Laziu je Samir Handanovič z ubranjeno enajstmetrovko v 67. minuti Mauru Zarateju precej pomagal Udineseju do zelo pomembne zmage. Nove tri točke po dveh zadetkih Antonia di Nataleja so namreč klub iz Vidma dva kroga pred koncem sezone močno približale četrtemu mestu, ki vodi v kvalifikacije za uvrstitev v ligo prvakov. Pred rimskima kluboma Laziem in Romo ima dve točki prednosti.

Handanovič se je tako izkazal s še šestim ubranjenim strelom z bele točke, kar je izenačenje dosežka Giuseppeja Mora iz sezone 1948/49. Ker sta do konca te sezone še dva kroga, se lahko Samir celo sam znajde na vrhu kot rekorder po številu ubranjenih enajstmetrovk v eni sezoni. "To so tri najbolj pomembne točke. Zmaga je rezultat celotnega kolektiva, zato si zaslužimo tako visoko uvrstitev. Lazio je ob tem pokazal, da je v drugem delu sezone zelo močan. Že naslednja tekma proti Chievu v Veroni pa bo zelo pomembna," je po tekmi za spletno stran kluba dejal Handanovič in se z dosežkom ni pretirano hvalil. "Kako mi je še šestič uspelo ubraniti strel? To naj ostane moja skrivnost. Zarate je pač sprožil po sredini," je dejal Samir.

Le še pet do naj vseh časov

Sicer pa ima nekdanji reprezentančni italijanski čuvaj mreže še en precej slaven rekord v najmočnejši italijanski ligi. V svoji karieri je uspel zaustaviti kar 16 od 44 strelov z enajstih metrov. In "Sarma" ali "Big Sam" kot ga tudi nekateri imenujejo v Italiji za tem dosežkom zaostaja le še za pet ubranjenih enajstmetrovk, saj jih je od 26 poskusov zaustavil že 11. V primeru, da ostane pri Udineseju, kamor je prišel leta 2004, ali se poda v kakšen drug italijanski klub, zna ta dosežek še ujeti in celo prehiteti.

Sicer pa so 26-letnemu Handanoviču ti dosežki uspeli v nekaj več 100-ih tekmah za videmski klub, zelo slovitim čuvajem mreže, ki so že blesteli v Serie A, pa to ni uspelo v precej več poskusih in to v precej močnejših klubih. Zgolj za primer je Gianluca Pagliuca odigral kar 592, Dino Zoff pa 570 tekem. Ob tem ne gre zanemariti podatka, da je ''Sarma'' v tej sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno kar 618 minut.

Ne spreglejte