Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
6.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Inter Samir Handanović

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 6.54

8 let

Handanović: Najljubša obramba? Ko sem se Balotelliju vrgel pod noge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako pri Interju kot pri Milanu po remiju (1:1), bil je prvi po letu 2004, niso bili preveč kritični. Boj za ligo prvakov ostaja odprt, izpostaviti pa velja izvrstne obrambe Samirja Handanovića.

Drugi derbi sezone se je končal z remijem, kar je sploh prvi remi po 20 zaporednih zmagah kakšnega milanskega kluba. Milan je v derbi vstopil s popotnico odmevne zmage v ligi prvakov proti Barceloni in precej boljši formi od Interja, ki je v prvenstvu pred mestnim tekmecem imel že 13 točk naskoka in imel precej manjkajočih nogometašev. Prvi polčas je bil v znamenju "gostov", ki so večkrat preizkušali Samirja Handanovića. Slovenski čuvaj mreže med vrati Interja je obranil kar tri velike priložnosti Mariu Balotelliju, ki je odigral četrto tekmo za Milan, prvič pa ni dosegel zadetka. Muhasti zvezdnik je bil po eni akciji tako frustriran, da je z jezo brcnil v vratnico. Handanović je odlično opravil svojo nalogo in bil za mnoge najboljši posameznik milanskega derbija. "Hvala za obrambe Samirja Handanovića, remi je pravičen," je po tekmi dejal trener Interja, Andrea Stramaccioni.

Izenačujoči zadetek za Inter je dosegel novinec na milanskem derbiju, Ezequiel Schelotto. Argentinec, ki igra za italijansko reprezentanco, je zadel le tri minute po vstopu v igro, po golu z glavo ob podaji Yuta Nagatoma, pa ni zadrževal čustev. Prav zadetki z glavo so največja težava Milana v tej sezoni, saj je to bil že 13., ki so ga prejeli. "To so sanje, nikoli ne bom pozabil teh občutkov. Po zadetku so mi na misel prišli dogodki, ki sem jih prestajal v preteklih mesecih," je povedal Schelotto, ki je mislil na zavlačevanje pri njegovem prestopu iz Atlante.

Za Milan je že 16. zadetek v prvenstvu dosegel šele 20-letni Stephan El Shaarawy, ki se je v tej sezoni močno uveljavil. Handanovića je premagal s strelom z zunanjim delom športnega čevlja. To je bil zanj četrti derbi in prvič igrišča ni zapustil poražen. "To je bil moj prvi zadetek na derbiju, na kar sem ponosen. Imeli smo še vsaj dve veliki priložnosti, vendar je Handanović izvrstno posredoval. Lahko bi zmagali," je dejal Italijan egipčanskih korenin.

Milan se po derbiju 26. kroga serie A nahaja na tretjem mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije za ligo prvakov, le točko pa zaostaja Inter. Do konca sezone bo tako potekal velik boj za tako želeno ligo prvakov.

Ne spreglejte