Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Samir Handanović Vid Belec Inter Tottenham Gareth Bale

Sreda, 13. 2. 2013, 19.46

8 let

Handanović izpadel po hudem boju, Chelseaju uspel preobrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Inter Samirja Handanovića je na povratni tekmi s 4:1 premagal Tottenham, kljub temu pa je v četrtfinale lige Europa napredoval angleški predstavnik. Chelsea je nadoknadil zaostanek.

Inter se je podal na lov za senzacijo in skorajda uspel izločiti Tottenham. Med vratnicama Interja je tudi tokrat bil Samir Handanović, gostje pa so igrali brez suspendiranega Garetha Bala. Tottenham je bil pred to tekmo poleg Lazia še edini neporaženi klub v tej sezoni lige Europa. Prvo priložnost na tekmi je v 13. minuti imel Antonio Cassano, vendar je Brad Fridel zaustavil poizkus. Inter je povedel v 20. minuti, po predložku Rodriga Palacia je z glavo zadel Antonio Cassano. Dve minuti pozneje pa se je z obrambo izkazal Samir Handanović po poizkusu Gylfija Sigurdssona. V 26. minuti je z lob udarcem poizkusil Palacio in zadel prečnik. Inter je imel še nekaj priložnosti v prvem polčasu, Emmanuel Adebayor pa za Tottenham. Inter je drugi polčas začel silovito. V glavni vlogi pa Rodrigo Palacio, ki je sprva zapravil, tik zatem pa izkoristil priložnost za gol. V 76. minuti pa še tretji zadetek Interja, s čimer je izenačil zaostanek s prve tekme. Prosti strel je izvajal Cassano, odbita žoga je zadela Williama Gallasa in končala v golu. Inter bi si lahko napredovanje zagotovil že po rednem delu, Cassano je po izjemni akciji pripravil priložnost, Esteban Cambiasso pa za malenkost zgrešil okvir vrat. Podaljšek je bolje začel Tottenham, najprej jo je imel Aaron Lennon, trenutek zatem pa Jan Vertonghen, vendar se je izkazal Handanović. Tottenham pa je v podaljšku po prodoru in strelu Mousse Dembeleja ter odbiti žogi Handanovića preko Emmanuela Adebayoja prišel do izjemno pomembnega zadetka. Inter se kljub temu ni predal in na začetku drugega podaljška dosegel drugi zadetel. Podal je Cassano, zadel pa Ricky Alvarez. Inter je do konca tekma še nekajkrat ogrozil vrata gostov, kljub temu pa zaključil z igranje v Evropi za to sezono.

Zaostanek je lovil tudi Chelsea in aktualni evropski prvak, ki seveda ne bo ubranil naslova, so izločili borbeno Steauo. Chelsea je povedel po golu Juana Mate, tik ob koncu prvega polčasa pa izenačil Vlad Chiriches. V drugem polčasu pa preobrat, najprej je po strelu z glavo zadel John Terry, napredovanje pa je Chelseaju priboril Fernando Torres, ki je zatem zapravil tudi enajstmetrovko. Eden izmed slavljencev dneva je bil Kamerunec Samuel Eto'o, ki pa na gostovanju pri Newcastlu (poškodovani Haris Vučkić ni kandidiral za dvoboj) z Anžijem ni napredoval v četrtfinale, saj je ob koncu obračuna dol dosegel Papiss Cisse.

Lazio je največji del naloge opravil v Stuttgartu, napredovala tudi Benfica.

Ne spreglejte