Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 12. 2013,
16.23

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Josep Guardiola Ronaldinho

Sreda, 18. 12. 2013, 16.23

8 let, 2 meseca

Guardiola zasul Ronaldinha s pohvalami

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brazilski zvezdnik Ronaldinho je pred leti v Barceloni sodeloval z Josepom Guardiolo. Če bo južnoameriški prvak Atletico Mineiro danes izločil Maročane, se bosta nekdanja sodelavca srečala v finalu.

Bayern München, na severu Afrike manjka poškodovani nizozemski as Arjen Robben, je opravil prvi del naloge. V polfinalu je zlahka s 3:0 odpravil azijskega prvaka, bogato kitajsko moštvo Guangzhou Evergrande, ki ga vodi italijanski trenerski lisjak Marcello Lippi. "Nadzorovali smo potek dogajanja, bili osredotočeni na posest žoge in tekmecu preprečili, da bi zapretil prek protinapadov. Želimo postati prvi nemški klub, ki bo postal svetovni prvak," je po polfinalni zmagi povedal Josep Guardiola. V zgodovino svetovnih prvenstev bi se lahko vpisal kot edini, ki je osvojil naslov z dvema različnima kluboma. Z Barcelono je dvakrat postal najboljši na svetu.

Guardiola: Ronaldinho spremenil miselnost Barcelone

Če se bodo uresničile napovedi, se bo Bayern v velikem finalu pomeril z brazilskim predstavnikom Atletico Mineiro, za katerega igra tudi 33-letni Ronaldinho. Atletico se bo ob 20.30 pomeril z maroškim klubom Raja Casablanca. Ronaldinho je pred leti zaradi razkošnega znanja in nepredvidljivih mojstrskih potez veljal za najboljšega na svetu, najbolj razigrana leta pa podaril prav Barceloni, kjer je sodeloval z Guardiolo. Španec ima o njem visoko mnenje.

"Je eden najbolj talentiranih igralcev v zgodovini nogometa. Spremenil je miselnost Barcelone. Je odličen igralec, ki ne potrebuje veliko časa in prostora, da se znajde, ko ima priložnost," je naslovil kopico pohval na brazilskega nogometaša, ki še ni rekel zadnje v boju za nastop na svetovnem prvenstvu. "To ni več Ronaldinho, ki smo ga poznali iz časov, ko je igral za Barcelono," po drugi strani poudarja Vivien Mabide, trener Raje, ki skuša v tabor brazilskih tekmecev vnesti nemir.

Zmagovalec današnjega polfinalnega srečanja se bo tako v sobotnem finalu v Marakešu pomeril z bavarskim strojem, ki bo imel na voljo tudi dodaten dan počitka. "Pripravljeni smo na finale, ne glede na to, kdo bo tekmec. Morda bo to zadnja priložnost v naših karierah, da bi postali svetovni prvaki," razmišlja Guardiola. Južna Amerika je lani častila Corinthians, ki je v finalu ugnal Chelsea. Bodo Brazilci znova usodni za evropskega velikana, ki želi izjemno leto kronati že s peto lovoriko?

Ne spreglejte