Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
7. 5. 2015,
2.18

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barcelona Bayern München Josep Guardiola Lionel Messi Lionel Messi Matthias Sammer Manuel Neuer Philipp Lahm Jerome Boateng

Četrtek, 7. 5. 2015, 2.18

1 mesec

Guardiola o tem, kako je Messi pokopal njegov Bayern (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bavarski velikan si je z visokim porazom z 0:3 v Barceloni zmanjšal možnosti za napredovanje v finale. Trener Josep Guardiola je pohvalil Lionela Messija in poudaril, da se bo Bayern boril do konca.

Strateg Bayerna je na štadionu, kjer je pred leti z Barcelono kot po tekočem traku osvajal lovorike, pričakoval ugodnejši rezultat. Še skoraj deset minut pred koncem je kazalo, da bo uresničil cilj, saj je bil rezultat še vedno neodločen, nato pa ga je Lionel Messi z dvema zadetkoma spravil v resne težave.

"Dobro nam je šlo 75 minut, nato pa je Messi predstavil svoj talent in znanje. On je odločil srečanje, on je predstavljal odločilno razliko. Ko je dosegel prvi gol, smo izgubili nadzor. Ne bi smeli prejeti tretjega gola, tega si res ne bi smeli privoščiti," je Josep Guardiola za junaka srečanja pričakovano proglasil nekdanjega varovanca, ki je v ligi prvakov dosegel že 77 zadetkov in s prvega mesta sklatil Cristiana Ronalda (76).

Guardiola si ne predstavlja, da bi lahko igral drugače

Guardiola je že pred srečanjem dejal, da je Messi praktično neustavljiv in da ga ne more ustaviti nobena obramba. Mnogo jih je bilo prepričanih, da ga pozna tako dobro, da bo znal najti primeren način, kako ga razorožiti. Dobro mu je šlo 75 minut, nato pa se je Argentinec odločil, da bo temu naredil konec.

"Barca je Leo (Lionel Messi, op. p.), a ne izstopa le on. Barca je zelo dobra ekipa, ki ima igralce v vrhunski formi na vseh položajih," je pojasnil nekdanji strateg Barcelone in čestital tekmecu. "Čestitke Barceloni, s katero se bomo srečali prihodnji torek v Münchnu. Zdaj smo si otežili delo na povratni tekmi. Borili se bomo do konca in se vseeno skušali prebiti v finale," še ni vrgel puške v koruzo, ampak si bo še prizadeval, da Bayern popelje na finalno srečanje v Berlin.

Nekdanji klub je želel premagati na način, s katerim je osvajal lovorike v Kataloniji. "Ne predstavljam si, da bi lahko igral nogomet na drugačen način. Želeli smo ves čas nadzorovati posest žoge, a nam Barcelona tega ni dovolila. Naš načrt je bil, da bi žogo zadrževali v naših nogah ter tekmeca prisilili k temu, da čim več teče. Žal nismo bili dovolj prepričljivi."

Športni direktor Sammer: Fantom ni kaj za očitati

Želel pa je izpostaviti še nekaj. Pred tekmo je dejal, da se na poškodbe igralcev ne bo izgovarjal. Zato je zgodbo zapeljal z druge strani: "Ponosen sem na svojo ekipo. Težave nas pestijo že tretji mesec zapored, a smo vseeno prišli tako daleč, " ni pozabil španski trener omeniti oslabljene postave, s katero je gostoval na Camp Nouu in po tekmi segel v roko prijatelju Luisu Enriqueju.

"Našim fantom ni kaj očitati. Kar so prestali do današnje tekme, je vredno vsega spoštovanja. Borili so se, dali so vse od sebe. Z ekipo, ki je verjetno trenutno najboljša v Evropi, so se 77 minut kar dobro kosali, nato pa je padla zbranost. Želeli so si preveč," je dejal športni direktor Matthias Sammer, ki je bil veliko manj kot nad predstavo navdušen nad rezultatom.

Neuer: Upanje predstavlja tekma s Portom

"Zelo nas moti, da smo srečanje izgubili na takšen način. Zdaj moramo stopiti skupaj, naš cilj mora biti zmaga v Münchnu," je dejal branilec Jerome Boateng, ki ga je Messi osmešil pri drugem zadetku, ko je Nemec z ganskimi koreninami izgubil ravnotežje in pristal na tleh, Argentinec pa je elegantno švignil v drugo smer in atraktivno premagal Neuerja.

"Trikrat smo bili premagani iz treh protinapadov. To zelo boli. S svojimi napakami smo Barceloni olajšali pot do zadetkov," je po tekmi potožil kapetan Philipp Lahm, eden izmed številnih zvezdnikov Bayerna, ki so lani z Nemčijo postali svetovni prvaki. V finalu so premagali Argentino z Messijem, ki je dočakal odmevno priložnost za maščevanje.

"Dolgo časa je kazalo, da nam bo uspelo, nato pa nas je prvi gol vrgel s tira. Messi s svojimi individualnimi kakovostmi predstavlja nekaj posebnega. Naše upanje predstavlja le še spomin na tekmo s Portom," je vratar Manuel Neuer, junak prvega polčasa, ko je ubranil zelo nevarna strela Luisu Suarezu in Daniju Alvesu, spomnil na izjemno domačo predstavo proti Portu, s katero so Bavarci nadoknadili poraz na Portugalskem. Tam so izgubili z 1:3, doma pa zmagali s 6:1.

Ne spreglejte