Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
22.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

Natisni članek

Chelsea Arsenal Nejc Skubic Nik Omladič Roman Abramovič Neymar Dani Alves izbor z družabnih omrežij Ruud Gullit Stevan Jovetić

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 22.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Grozljivo, v Portugalca so zalučali nož #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

V zadnjih dneh je bilo na nogometnih igriščih zelo pestro. Izkazali so se tudi nekateri slovenski nogometaši. Preverite!

Slovenec poskrbel za turško lovoriko

V Turčiji so oddali prvo lovoriko v novi sezoni. Superpokalni zmagovalec je postal Konyaspor, ki je premagal Bešiktaš z 2:1. Zmagoviti zadetek je v zadnji minuti dosegel slovenski reprezentant Nejc Skubic. Po nespametnem prekršku nekdanjega zvezdnika madridskega Reala Pepeja nad Jensom Jonssonom je sodnik pokazal na belo točko. Portugalec se je čudil, a je obveljalo pri sodnikovi odločitvi. Žogo je vzel nekdanji kapetan Domžal in zanesljivo premagal vratarja turškega velikana. Skubic je stekel v objem navijačem, ki so noreli od navdušenja, njegov zadetek pa je poskrbel, da se v klubskih vitrinah po osvojenem pokalu bohoti še superpokal.

Omladič zadel, a se je na koncu veselil njegov prijatelj Šporar

Slovenski reprezentant Nejc Omladič ni dolgo čakal na strelski prvenec v dresu nemškega drugoligaša Greuther Fürtha. Proti Arminii se je izkazal z natančnim strelom z razdalje, s katerim je znižal na 1:2. Gostje iz Bielefelda, za katere je v zadnjih 18 minutah zaigral tudi Andraž Šporar, ki se je v tej sezoni vpisal med strelce že v krstnem drugoligaškem nastopu, so ohranili prednost in pokvarili večer nekdanjemu nogometašu Rudarja in Olimpije.

V portugalskega zvezdnika zalučali metuljček

Portugalski reprezentant Ricardo Querasma, eden izmed najbolj zaslužnih za lanski naslov evropskih prvakov, je z Bešiktašem doživel prvi neuspeh v tej sezoni. Izgubil je superpokalni dvoboj proti Skubičevemu Konyasporju (1:2). Po srečanju so svet preplavili grozljivi posnetki. Navijači superpokalnega zmagovalca so med srečanjem proti Portugalcu zalučali nož, poimenovan metuljček. Quaresma je ostro hladno orožje, znano po tem, da ima rezilo spravljeno med dvema deloma ročaja, prinesel sodniku, ga v slogu največjih poznavalcev mojstrsko obrnil, zaprl ter izročil delivcu pravice.

Zgodovinski dosežek Španca v ligi MLS

Nekdanji španski reprezentant in zvezdnik Barcelone David Villa je dokazal, da ima pri 35 letih v nogah še ogromno hitrosti in dinamita. Prvič, odkar nastopa v severnoameriški profesionalni ligi MLS, je na enem srečanju dosegel tri zadetke. Dosežek je bil še slajši, saj je hat-trick proslavljal na mestnem obračunu. New York City so premagali New York Bulls s 3:2. Rdeči biki, ki so v tekmo vstopili z nizom štirih zaporednih zmag, so še slabih 20 minut pred koncem na štadionu Yankee vodili z 2:1, a je nato na sceno stopil Villa in opravil z mestnimi rivali.

Tudi Handanović zaploskal Črnogorcu

Inter blesti v pripravljalnem obdobju. Izbranci Luciana Spallettija so konec prejšnjega tedna premagali Villarreal s 3:1. Za najlepši trenutek srečanja, ki je bilo v San Benedettu del Trontu, je poskrbel Stevan Jovetić. Črnogorski as je velemojstrsko povišal vodstvo na 2:1 in navdušil zbrano občinstvo ter soigralce. Slovenski Samir Handanović je branil vso tekmo. Poleg njega je vso tekmo odigral le še Japonec Yuto Nagatomo. Inter se bo v prihodnjem pripravljalnem srečanju v Lecceju (12. avgusta) pomeril z Betisom iz Seville.

Sanjski prvenec, potreboval je le 30 sekund

Španec Sandro Ramirez je odigral prvo tekmo za Everton. Na Goodison Parku se je predstavil proti Sevilli. Nekdanji nogometni ponos Malage se je veselil že po prvi minuti, ko je izkoristil domiselno podajo Toma Daviesa, nato obšel vratarja Seville Davida Sorie in se že po 30 sekundah veselil z navijači Evertona. Poletni novinec se bo v dresu liverpoolskega kluba kmalu predstavil tudi v Evropi. Everton se bo z Waynom Rooneyjem in drugimi zvezdniki predstavil blizu Slovenije, saj se bo udaril s splitskim Hajdukom.

Kaj je skupnega Arsenalu in Chelseaju? Oba sovražita ...

V nedeljo sta se za naslov angleškega superpokalnega zmagovalca na Wembleyju pomerila Arsenal in Chelsea. Topničarji so zmagali po izvajanju kazenskih strelov, navijači londonskih tekmecev pa so glasno navijali za svoje ljubljence. Za trenutek so se celo združili in ponavljali enake besede. To so storili takrat, ko je bilo govora o še enem mestnem klubu, njunem velikem rivalu Tottenhamu, ki bo v tej sezoni zaradi gradnje novega štadiona nastopal na Wembleyju. Navijači Arsenala, sosedje Tottenhama v severnem delu Londona, so začeli skandirati: ''Vstanite, če sovražite Tottenham.'' Navijači Chelseaja so se pridružili ...

Rojakinje spravile Gullita v delirij

Ruud Gullit, legendarni nizozemski nogometaš, ni skrival veselja po zgodovinskem uspehu ženske izbrane vrste, osvojila je naslov evropskih prvakinj. Eden izmed osrednjih junakov tulipanov, ki so leta 1988 postali evropski prvaki, nato pa dolgoletni zvezdnik Milana, je z ogromnim navdušenjem pozdravil zmago Nizozemk v finalu EP 2017, ki je bil prav v domovini mlinov na veter. Premagale so Danke s 4:2, zabava pri Gullitovih pa se je lahko začela. Duška so si dale tudi evropske prvakinje, ki so si po finalu privoščile zmagovito plesno točko.

Kdo je koga povabil v Pariz?

Neymar Alvesa ali Alves Neymarja? Brazilski branilec, nekdanji zvezdnik Seville, Barcelone in Juventusa je pojasnil, da ga je na Park Princev povabil mlajši rojak Neymar. In to že pred mesecem dni!  Že takrat je vedel, da se bo preselil v francosko prestolnico. Zato je bil Daniel Alves malce začuden, ko se je sam držal ''dogovora'', zapustil Juventus in prestopil v vrste PSG, tam pa še ni bilo Neymarja. Zdaj sta vendarle soigralca. Tako kot sta bila v Barceloni, ko ga je Alves vpeljal v čarobni svet katalonskega velikana. 

Roman Abramovič je samski. Najdražja ločitev vseh časov?

Lastnik kluba Chelsea, 50-letni ruski oligarh in zaljubljenec v nogomet Roman Abramovič je po novem samski. Z Dašo Žukovo, s katero imata dva otroka, sta se po desetih letih zakona ločila. Razšla sta se kot prijatelja. Še naprej bosta sodelovala pri vzgoji otrok ter vodenju skupnih projektov, muzeja v Moskvi in kulturnega središča v St. Peterburgu. Abramovič ima pod palcem okrog osem milijard evrov, tako da bi lahko 36-letna ruska lepotica ob ločitvi prejela na svoj račun ogromno vsoto denarja. Za zdaj še ni jasno, kolikšna bo. Žukova je hčerka ruskega naftnega mogotca Aleksandra Žukova.

 

#DashaZhukova #RomanAbramovich

A post shared by @dasha_zhukova_fp on

 

#DashaZhukova

A post shared by @dasha_zhukova_fp on

Drogba spomnil na stare čase

Včasih je bil eden od najboljših napadalcev na svetu, zdaj pa z 39 leti že spada v kategorijo veteranov, ki so si za slovo od vrhunskih igrišč izbrali nastopanje v ligi MLS. To pa še ne pomeni, da je nekdanji zvezdnik Chelseaja in reprezentance Slonokoščene obale Didier Drogba že končal doseganje atraktivnih zadetkov. Zablestel je konec prejšnjega tedna, ko je pomagal moštvu Phoenix Rising do zmage nad Los Angeles Galaxy. Med strelce se je vpisal po prostem strelu. Sprožil je pravi projektil, ki je bil neulovljiv za vratarja. Čestitke, velemojster!

Ne spreglejte