Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 11. 2015,
0.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ND Gorica Hari Arčon Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 11. 11. 2015, 0.51

8 let

Gorica o sodniških zmotah: Ničesar se več ne da skriti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik ND Gorica Hari Arčon je po razburljivem nedeljskem primorskem derbiju, ki se je po spornih sodniških odločitvah končal v prid Koprčanov, opozoril na čustva izigranih Novogoričanov.

Nogometaši Gorice spadajo med največja pozitivna presenečenja v sezoni 2015/16. V prejšnji so si prvoligaški obstanek rešili šele v dodatnih kvalifikacijah za obstanek, nato pa kljub prazni klubski blagajni izjemno vstopili v novo sezono in nekaj časa celo vodili. Nabrali so si toliko točk, da jih nekaj porazov v zadnjem obdobju ni pahnilo nižje kot do četrtega mesta. To je velik uspeh štirikratnih državnih prvakov, ki se potegujejo za višja mesta od načrtovanega.

Bili bi še višje, če v nedeljo ne bi zapravili prednosti domačega igrišča na primorskem derbiju s Koprčani. Čeprav so bile vrtnice tiste, ki so bolj napadale in bile nevarnejše za vrata tekmeca, so na koncu tri točke osvojili kanarčki. Zmagoviti gol so dosegli v zadnjih sekundah srečanja, Gorica pa pred tem kar ni mogla verjeti, kako jim je lahko sodnik razveljavil dva zadetka zaradi nedovoljenega položaja, čeprav so poznejši počasni posnetki pokazali drugače.

''Želim predvsem opozoriti na čustva ljudi, ki se počutijo izigrane,'' se glasi del sporočila za javnost, pod katerega se je podpisal predsednik ND Gorica Hari Arčon. Sodniške napake so ga zmotile do te mere, da brezkompromisno zahteva odgovoren in enakopraven odnos do novogoriških igralcev, trenerjev in vseh drugih, ki vsakodnevno vlagajo v to, da Slovenija še vedno lahko uživa v čistem in atraktivnem goriškem nogometu.

Le nekaj tednov po NK Domžale so tako kritiko na neposrečene sodniške odločitve uperili še pri Gorici. Kako je nogomet nepredvidljiv in kako ti enkrat vzame, enkrat pa vrne, lahko opažajo Koprčani. Po izpadu iz pokalnega tekmovanja se je o sodniških zmotah po tekmi z Domžalami spraševal trener Kopra Slavko Matić, na primorskem derbiju v Novi Gorici pa je prejel nekaj sodniških ''daril'' in prišel do srečnih treh točk. Srca novogoriških navijačev so se napolnila še z dodatnim gnevom, saj Srebrničeva četa ni prikazala slabe igre.

Ne spreglejte