Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
12. 10. 2012,
15.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašper Vrhovec futsal

Petek, 12. 10. 2012, 15.41

7 let, 12 mesecev

Gašper Vrhovec: Pred nami je le še pravljica

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi najbolj goreči navijači slovenskega prvaka, FC Litije, najbrž niso verjeli, da bi lahko bili njihovi ljubljenci po dveh krogih elitnega turnirja, še vedno v igri za F4. Zgodilo se je prav to.

V soboto jih čaka odločilna tretja tekma s slovito Barcelono, ki je tudi aktualna evropska prvakinja. Katalonci so bili na dosedanjem turnirju še bolj prepričljivi kot domačini, zato je možnosti za osvojitev prvega mesta na turnirju – le ta vodi na zaključni turnir četverice – dokaj majhne. V taboru Litijanov se s Španci ne obremenjujejo, svoje so že opravili in si zagotovili najmanj drugo mesto. To je bil optimističen cilj pred turnirjem, kar pa bi bilo več pa bi že mejilo na znanstveni fantastiki. V prvem krogu so po epskem preobratu (zaostajali so že s 0:3) premagali favorizirani Araz. Veliki junak tekme je bil s hat-trickom mladi Alen Fetić. Drugi dan turnirja pa so se poigrali še z Dalmatinci, ki so padli z 10:1.

''Mi smo svoje naredili in dosegli. Pred nami je le še pravljica, igramo proti veliki Barci. Ne predajamo se, radi bi jim vzeli vsaj točko. Če dobro začnemo, je vse mogoče,'' pravi rekonvalescent Gašper Vrhovec, ki je zaradi poškodbe kolena moral izpusti začetek sezone. Kot sam pravi je zdaj vse pozabljeno: ''Vse je v najlepšem redu, mi pa še manjka nekaj treninga, saj vadim šele tri tedne. A glede na vse, sem s formo povsem zadovoljen.''

Pred odločilno soboto je na turnirju dan počitka. Kako ga bodo preživeli Litijani? '' Igralci se bomo družili, veliko časa pa namenili igranju pokra. Ne zaradi igre same, ampak zaradi druženja, saj je zbrana vsa ekipa,'' je še zaključil Vrhovec, ki vabi navijače, naj jih pridejo spodbujat v čim večjem številu.

Tega se mu zagotovo ni treba bati, saj organizatorji trdijo, da bo dvorana Tri Lilije v soboto zvečer premajhna. Zanimanje za Barco je izjemno. Kljub izjemni popularnosti, predvsem istoimenskega kluba, ki igra na zelenicah, tudi v Sloveniji, pa lahko verjamemo, da slovenski navdušenci futsala, ne bi bili prav nič žalosti, če bi Katalonci Laško zapustili z dolgimi nosovi.

Ne spreglejte