Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2018,
10.54

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

FIFA

Sobota, 6. 10. 2018, 10.54

5 let, 6 mesecev

Fifa zaradi vladnega vmešavanja kaznovala Sierro Leone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
FIFA logo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je iz mednarodnih nogometnih tekmovanj suspendirala Sierro Leone. Razlog so domnevna vmešavanja afriške nacionalne vlade.

Fifa je odločitev sprejela potem, ko je nedavno sierraleonskemu ministru za šport poslala pismo, v katerem je izrazila zaskrbljenost zaradi odstranitve predsednika sierraleonske nogometne zveze (SLFA) Isha Johansena in generalnega sekretarja Christopherja Kamaro, je Fifa povedala v izjavi za javnost.

"Suspenz bo preklican, ko bodo SLFA in njeno vodstvo Fifi zatrdili, da so administracija SLFA, njeni prostori, bančni računi in komunikacijski kanala znova pod nadzorom zveze," je dejala Fifa.

Izgubila je vse pravice članstva

Prepoved pomeni, da je obmorska afriška država izgubila vse pravice članstva, reprezentanca in klubi pa se zdaj ne smejo udeleževati mednarodnih tekem. Poleg tega tudi člani SLFA in sodniki ne smejo koristiti ugodnosti Fife ali razvojnih programov, tečajev in treningov v organizaciji afriške nogometne konfederacije.

Johansen je bil na mesto predsednika SLFA izvoljen leta 2013, leta 2016 pa ga je državna protikorupcijska komisija aretirala zaradi domnevnih zlorab denarnih sredstev, a Fifa pravi, da nima razloga, da bi temu verjela, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sierra Leone bi sicer morala v torek gostovati pri Gani, s katero bi odigrala kvalifikacijsko tekmo za afriški pokal narodov, ki bo potekal drugo leto.

FIFA logo
Sportal Svet Evrope in Fifa podpisala memorandum o soglasju

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte