Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 10. 2013,
9.32

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alex Ferguson Manchester United Nemanja Vidić avtobiografija Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo David Beckham

Sreda, 23. 10. 2013, 9.32

1 leto, 1 mesec

Ferguson opisal, kako je v Beckhama brcnil čevelj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sir Alex Ferguson, legendarni trener Manchester Uniteda, je v torek predstavil knjižno avtobiografijo. V njej ne manjka pikantnih podrobnosti in prigod, ki jih je Škot doživel v nogometni karieri.

Ena izmed njih se nanaša na Nemanjo Vidića. Kapetan rdečih vragov ima na Old Traffordu kultni status med navijači. Je nepopustljiv, borben in uteleša ideal branilca otoškega kluba. "Bil je strog in brezkompromisen. Ponosen Srb. Leta 2009 je prišel do mene in dejal, da bo morda vpoklican v srbsko vojsko. Ko sem ga zaskrbljeno vprašal, kaj s tem misli, mi je odgovoril: 'Kosovo. Grem, to je moja dolžnost'. Imel je tisti pogled v očeh," se je v knjigi, ki bo zagotovo postala uspešnica, spominjal pogovora z nekdanjim srbskim reprezentantom. V Manchester ga je pripeljal leta 2006, pred tem pa je Vidić igral v Moskvi.

Škotski lisjak je priznal, da v karieri ni imel opravka z bolj talentiranim igralcem od Cristiana Ronalda. "Prekosil je vse, s katerim sem delal pri Manchester Unitedu. Edina, ki bi ju lahko uvrstil poleg njega, sta Paul Scholes in Ryan Giggs, ker sta klubu v zadnjih dveh desetletjih ogromno pomagala. Real Madrid je za Ronalda plačal 80 milijonov funtov (takrat 94 milijonov evrov, op. p.). Pa veste, zakaj? Zato, da je lahko Florentino Perez, predsednik Reala, povedal in pokazal, da je Real Madrid največji na svetu," je zapisal Ferguson.

"Sedi, moštvo si pustil na cedilu"

Na Otoku so z zanimanjem prebrali opis prigode, v kateri je krajšo potegnil David Beckham. Trener ga je v jezi zadel z nogometnim čevljem, kar je simbolično naznanilo odhod priljubljenega Angleža v Španijo. "Vedel sem, da se Beckham dogovarja z Realom. Sedel je tri metre in pol proč, med nama pa je na tleh ležala cela kolona nogometnih čevljev. Ko mi je namenil nekaj psovk, sem krenil proti njemu, na poti pa še brcnil nogometni čevelj. Zadel ga je točno nad oko. Seveda je potem vstal in se zagnal proti meni, a so ga soigralci ustavili. Sedi, moštvo si pustil na cedilu. Tistega trenutka, ko igralec Uniteda pomisli, da je večji od trenerja, mora zapustiti klub," je Ferguson podal svoj pogled na znameniti zaplet izpred desetih let, ki je dokončno označil konec ljubezni med trenerjem in najbolj priljubljenim igralcem rdečih vragov.

Ne spreglejte