Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
29. 6. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Jasmin Mešanović NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Četrtek, 29. 6. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Jasmin Mešanović

Fant, s katerim je Maribor ubil dve muhi na en mah

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

"Prvi vtisi so izjemni," po prvem tednu v dresu Maribora, v katerem je dosegel že dva zadetka, pravi novinec v napadu slovenskih državnih nogometnih prvakov Jasmin Mešanović.

Jasmin Mešanović bo v napadu Maribora nasledil Milivoja Novakovića. Če se po jutru dan pozna ... | Foto: Twitter - Voranc Jasmin Mešanović bo v napadu Maribora nasledil Milivoja Novakovića. Če se po jutru dan pozna ... Foto: Twitter - Voranc

Po tem, ko je postalo jasno, da se Milivoje Novaković poslavlja od igranja nogometa, je Zlatko Zahović hitro potegnil potezo in našel napadalca, ki bo nadomestil strelca 12 golov v prejšnji sezoni. Izbor je padel na Jasmina Mešanovića. V Ljudski vrt je prišel brez odškodnine, kar je zagotovo velik plus, še bolj kot to pa je pozitivno dejstvo, da je športni direktor Mariborčanov s to potezo močno oslabil prvega nasprotnika v Evropi.

Svoj klub je namreč okrepil z najboljšim strelcem Zrinjskega. Bosanskega prvaka, ki bo čez dva tedna stal nasproti Mariborčanov na morda najpomembnejših tekmah v sezoni. Obračunu 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ki zmagovalcu prinaša še vsaj štiri evropske tekme, kar je že vrsto let prvi in glavni cilj Mariborčanov na začetku sezone.

Koga vse je izgubil Maribor?

Milivoje Novaković je odšel. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Milivoje Novaković je odšel. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ob odhodu Novakovića je za Maribor zagotovo velik, morda celo največji udarec prav zagotovo dejstvo, da je ostal brez najboljšega posameznika prejšnje sezone slovenskega prvenstva Dareta Vršiča, ki ni želel podpisati nove pogodbe pod pogoji, ki so mu jih postavili v Ljudskem vrtu. To sta nogometaša, ki sta vijoličastim v prejšnji sezoni prinesla več kot 20 golov in ogromno podaj.

Ob njima so državni prvaki ostali še brez enega izmed nosilcev igre v obrambi, Brazilca Rodriga Defendija, ki je v prejšnji sezoni zbral 34 nastopov v vseh tekmovanjih, in vezista Sintayeha Sallalicha, ki je v prejšnji sezoni odigral 29 tekem in dosegel en gol. Obema sta prav tako potekli pogodbi.

Začetek je sanjski, kakšno bo nadaljevanje?

V Mariboru se je odlično znašel. | Foto: YouTube V Mariboru se je odlično znašel. Foto: YouTube Da bi bilo vse skupaj še lepše, se je novopečeni napadalec državnih prvakov na prvih tekmah v vijoličastem dresu zelo izkazal. Najprej je ob debiju zadel pri zmagi nad Uralom z 2:0, med strelce se je vpisal tudi pri zmagi nad Vardarjem z 1:0. Za dva gola je potreboval le dva polčasa. Na zadnji tekmi, pri zmagi nad Dinamom iz Bukarešte (2:1), ni zadel, saj je igral vsega 15 minut.

"Hitro sem se prilagodil na novo okolje. Predvsem po zaslugi fantov v garderobi, ki so me odlično sprejeli in mi pokazali, kaj moram delati. Ni mi bilo težko. Upam, da bo podobno tudi v prihodnosti," pravi 25-letni napadalec, ki se že veseli pravih tekem in začetka sezone.

"Komaj čakam, da se začne zares. Da občutim vzdušje v Ljudskem vrtu. Lahko obljubim, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe. Verjamem, da bo s pomočjo navijačev še bolje, kot je zdaj," je še povedal nekdanji mladi bosanski reprezentant, ki je seveda zadovoljen s tem, kakšno strelsko formo je pokazal na prvih tekmah v dresu Maribora, a zaradi tega ne leti v oblakih.

"Moji zadetki so zasluga vse ekipe, ki dela zelo dobro. Ni pomembno, kdo zabija. Pomembno je samo, da zmagujemo," je povedal 183 centimetrov visoki napadalec, ki je velik adut za prvi evropski tekmi proti Zrinjskemu.

Pripravljalne tekme Maribora:

Maribor : Osijek 1:2
Ahmedi 31.; Ejupi 60., 65.

Maribor : Shkendija 1:1
Bohar 6.; Ibraimi 10.

Maribor : Ural 2:0
Mešanović 62., Bajde 63.

Maribor : Vardar 1:0
Mešanović 42.

Maribor : Dinamo Bukarešta 2:1
Zahović 55./11m, Šuler 59.; Costache 74.

1. julij: Maribor - Inter Zaprešić
6. julij: Maribor – Krasnodar

Ne verjame, da bo imel v Mostarju težave

Zaradi tega, kar kaže na igrišču, pa tudi zato, ker bo lahko trenerju Darku Milaniču razkril marsikatero skrivnost o ekipi, ki jo vodi legendarni Blaž Slišković, saj je bil v zadnjih dveh letih njen najboljši strelec. "Kolikor bom lahko, bom pomagal, a mislim, da ne bo potrebno, saj naš strokovni štab dela fantastično in bo ekipo prav gotovo pripravil na najboljši način," pravi nogometaš, ki prihaja iz Tuzle.

Da ga bodo navijači v Mostarju, kjer je igral in živel pred prihodom v Slovenijo, na tekmah proti Mariboru žalili, ker je čez noč odšel v vrste njihovega nasprotnika, se ne boji. "Ne, ne verjamem, da bom imel težave. Dve leti sem bil eden izmed nosilcev Zrinjskega, zato dvomim, da bo kaj hujšega. Sem profesionalec in bom dal vse od sebe, da Maribor v ligi prvakov pride čim dlje," je za konec sporočila ob francoskem branilcu Jeanu-Claudu Billongu edina okrepitev pred začetkom nove sezone.

Na koga bo lahko na tekmah proti Mariboru računal Blaž Slišković? | Foto: Reuters Na koga bo lahko na tekmah proti Mariboru računal Blaž Slišković? Foto: Reuters

Zrinjski je iz dneva v dan bolj oslabljen

Kaj zmore in zna, ko gre zares, bo lahko pokazal že 12. in 19. julija, ko Mariborčane tekmi z Zrinjskim čakata najprej v Mostarju in potem še v Mariboru. Pa še dobra novica za vse pristaše vijoličaste barve. Prvi evropski nasprotnik Maribora iz dneva v dan izgublja nosilce igre, ki so mu v prejšnji sezoni prinesli peti naslov državnega prvaka.

Ob najboljšem strelcu Mešanoviću je že pred časom odšel po mnenju številnih Mostarčanov najpomembnejši posameznik moštva, vezist Tomislav Tomić, ki je odšel v Olimpijo. Zrinjski je izgubil tudi defenzivnega vezista Oliverja Petraka, odšel je tudi branilec Daniel Graovac, za nameček pa naj bi bil na izhodnih vratih tudi steber obrambe Matija Katanec.

Pogodba za 15-letnika, ki je zabil neverjetno število golov

Žan Vipotnik | Foto: NK Maribor Žan Vipotnik Foto: NK Maribor Pri Mariboru že nekaj časa obljubljajo, da bodo v prihodnosti stavili na mlade. Očitno bodo obljubo držali. Podpisali so namreč profesionalni pogodbi z dvema nogometašema, ki sta stara vsega 15 let. Oba sta napadalca.

Prvi je Nick Hanik Horvat. Napadalec, rojen leta 2001, ki je v prejšnji sezoni za mladinsko ekipo Maribora zabil 16 golov na 26 tekmah.

Drugi je Žan Vipotnik. Napadalec, rojen leta 2002, ki je za starejše dečke Maribora na 26 tekmah zabil neverjetnih 58 golov in bil z naskokom najboljši strelec tekmovanja. Od drugega najučinkovitejšega nogometaša v svoji starostni kategoriji (26 golov) je dosegel več kot enkrat več zadetkov.

Ne spreglejte