Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
5. 1. 2013,
19.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Etien Velikonja Matjaž Kek Slaviša Stojanović

Sobota, 5. 1. 2013, 19.23

7 let, 12 mesecev

Etien Velikonja: na Otoku se je izgubil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V drugi polovici leta, po prestopu v Anglijo, je povsem poniknil. V prvi polovici leta je bil v dresu Maribora zelo učinkovit.

V prvi polovici leta je bil med najboljšimi posamezniki Maribora, ki je osvojil dvojno krono. V prvenstvu in v pokalu. V prvenstvu je Etien Velikonja na 14 tekmah v letu 2012 zabil kar devet golov, štiri pa pristavil na treh pokalnih tekmah. Z zadetki je opozoril nase, zanimanja zanj ni manjkalo. Poleti ga je v svoje vrste zvabil angleški prvoligaš iz Walesa Cardiff City, ki je zanj odštel za slovenske razmere astronomska dva milijona evrov. Zdelo se je, da je to korak naprej v karieri nekoč najboljšega napadalca slovenske lige, ki ga je v razvoju pred časom močno zavrla huda poškodba kolena, pa ni bil. Naredil je dva nazaj. Po prihodu na Otok je v prvih treh tekmah v prvenstvu nastopil dvakrat, obakrat je na igrišče vstopil s klopi v zaključkih tekem. Ko smo pričakovali, da je to le začetek uvajanja v člansko moštvo Cardiff Cityja, ki v prvi angleški ligi igra zelo dobro, pa se je zgodilo ravno obratno.

Po prihodu z avgustovske reprezentančne akcije je bil poškodovan, zato ni igral, potem pa povsem izpadel iz kombinacij trenerja in ga v nadaljevanju sezone ni bilo niti na klopi. Edini nastop od prve minute je zabeležil prav v soboto, ko je igral 90 minut pri izpadu Cardiffa iz pokala FA. Novogoričan še vedno verjame v uspeh, a za zdaj ne kaže najbolje. Morda ne bi bilo slabo, če bi že v januarskem prestopnem roku zamenjal klub. Je v letih, ko enostavno mora igrati, če želi napredovati. Preveč časa je že izgubil, ko je bil pred leti huje poškodovan. Če bi izgubil še eno sezono, bi bilo to lahko pogubno.

S številnimi zadetki, ki jih je zabil v zaključku minule sezone, si je priigral vpoklic zdaj že nekdanjega selektorja Slaviše Stojanovića. V članski izbrani vrsti je sicer debitiral že pred leti pod vodstvom Matjaža Keka, letos pa najprej nastopil na prijateljski tekmi proti Grčiji, ko je igral dvanajst minut, sedem minut pa dobil še na avgustovski tekmi proti Romuniji. Tudi ta je bila prijateljskega značaja. Pozneje ga razumljivo ni bilo več v kombinacijah selektorja.

Ne spreglejte