SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Etična komisija zahteva kazni za Blatterja in Platinija

2

termometer

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze je v svojem zaključnem poročilu za suspendiranega predsednika Fife Josepha Blatterja in suspendiranega prvega moža Uefe Michela Platinija zahtevala kazni.

Neodvisna etična komisija Fife je 79-letnega Blatterja in 60-letnega Platinija 7. oktobra za 90 dni suspendirala in ju začasno razrešila vseh nalog v nogometu na nacionalni in mednarodni ravni. Omenjena športna delavca, Platini ob tem velja tudi za glavnega naslednika Blatterja na čelu Fife, sta se na omenjeni suspenz pritožila, a sta bili njuni pritožbi minuli teden zavrnjeni.

Suspenz sta si Blatter in Platini prislužila zaradi suma korupcije in prejemanja podkupnin za "strokovno svetovanje", oba pa sta se vseskozi zagovarjala kot nedolžna. "Preiskovalci etične komisije so podali končno poročilo, ki zahteva kazni za Seppa Blatterja in Michela Platinija. Zaradi varovanja osebnih podatkov in načela domneve nedolžnosti podrobnosti preiskave ne bomo objavili," so zapisali v poročilu etične komisije, pri čemer niso navedli, kakšno kazen lahko omenjena pričakujeta.

Blatter se na čelu Fife nahaja od leta 1998, Platini pa je Uefo prevzel leta 2007. Volitve za novega predsednika Fife bodo na sporedu 26. februarja prihodnjega leta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin