Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2023,
19.50

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Mišo Brečko slovenska nogometna reprezentanca do 17 let

Četrtek, 18. 5. 2023, 19.50

11 mesecev, 2 tedna

EP do 17 let (2023)

Fantastična predstava slovenskih upov, ki so na Euru nadigrali Srbijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Slovenija Srbija kadeti U-17 Euro | Slovenski kadeti so v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu navdušili. | Foto Uefa

Slovenski kadeti so v uvodnem nastopu na evropskem prvenstvu navdušili.

Foto: Uefa

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je navdušila na prvem nastopu na evropskem prvenstvu do 17 let na Madžarskem. Izbranci Miša Brečka so v uvodni tekmi premagali sovrstnike iz Srbije s 4:2. V skupinskem delu se bodo pomerili še s Španijo in Italijo, v četrtfinale bosta napredovali dve najboljši ekipi.

Mladi slovenski nogometni upi so v Telkiju dosegli imeniten uspeh. Srbske sovrstnike so odpravili s 4:2. Vodili so že s 4:0, tako da je tekmecu pretila rezultatska katastrofa, a so nato do konca srečanja le dvakrat premagali Žana Trivunčevića (Bravo) in znižali rezultat na končnih 2:4.

Luka Topalović in Aldin Jakupović sta poskrbela za drugi in tretji gol Slovenije. | Foto: Uefa Luka Topalović in Aldin Jakupović sta poskrbela za drugi in tretji gol Slovenije. Foto: Uefa

Srbska mreža se je zatresla že v 4. minuti, ko je v polno zadel David Pejičić (Udinese). Že v 10. minuti so mladi Slovenci podvojili prednost, v polno je zadel Luka Topalović (Domžale), sicer prvi nogometaš, rojen leta 2006, ki se je vpisal med strelce v 1. SNL. Srbi so v 15. minuti zatresli prečko, a to ni zmedlo Brečkovih varovancev. Odgovorili so odločno, v 34. minuti je za 3:0 zadel Aldin Jakupović (Olimpija), ki je pred kratkim podaljšal pogodbo z zmaji.

Tudi drugi polčas se je začel po slovenskih notah. V 52. minuti je Rene Hrvatin (Koper) povišal prednost na 4:0, nato pa so tekmeci z dvema zadetkoma le malce popravili vtis. Slovenski kadeti so se tako na koncu veselili prepričljive zmage s 4:2, ki jih je še okrepila samozavest pred naslednjimi izzivi.

Četrti zadetek za Slovenijo je dosegel up Kopra Rene Hrvatin. | Foto: Uefa Četrti zadetek za Slovenijo je dosegel up Kopra Rene Hrvatin. Foto: Uefa

Slovenija je odigrala tekmo v postavi Trivunčević - Tomšić, Obrić, Golič, Kerin, Pejičić (od 72. Bakšić), Hrvatin, Veber (od 54. Jelen), Topalović (od 72. Kutoš), Bendra in Jakupović (od 86. Mlakar). 

Mladi slovenski selektor Mišo Brečko je tako svoje prvo veliko tekmovanje v vlogi trenerja začel z odmevno zmago. Pri delu mu pomagata nekdanja soigralca iz izbrane vrste Branko Ilić in Jasmin Handanović, kondicijski trener je Matic Čoko Lukman, vodja delegacije na EP pa je nekdanji selektor Igor Benedejčič.

Slovenija bo prihodnje srečanje odigrala v nedeljo, 21. maja, ko se bo v Budimpešti ob 16.30 pomerila s Španijo.

Na Madžarskem igra 16 reprezentanc. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija.

Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.

Slovenija Navijači
Sportal Pravljični dnevi za slovenski nogomet
Ne spreglejte