Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2011,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Elsner NK Domžale

Nedelja, 22. 5. 2011, 17.43

8 let

Elsner: Maribor zasluženo prvak, v finalu po 'revanšo'

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Domžalčani so Mariboru že priznali premoč v prvenstvu, z manj poškodbami bi se, kot poudarjajo, morda razpletlo drugače, a misli so po besedah Luke Elsnerja že pri finalu pokala.

Pred predzadnjim prvenstvenim krogom v tej sezoni so imeli Domžalčani pet toč zaostanka za Mariborom v boju za naslov prvaka, zato in zaradi bližajočega se finala pokala pa se tekme proti Olimpiji niso lotili v najmočnejši možni postavi. Tako sta sploh prvič v tej sezoni zaigrala Marko Kovjenič in Lamin Diallo, v napadu pa sta se med drugim z zadetkom izkazala Slobodan Vuk in Jernej Smukavec. Tudi v takšni postavi so po Koprčanih kot drugi v spomladanskem delu prvenstva premagali prav tako precej zdesetkano Olimpijo. "Dogovor pred tekmo glede na sestavo ekipe je bil, da se v obrambi čim bolje zoperstavimo kombinatorni igri Olimpije. V uvodnih minutah smo želeli videti, kako bo napadal tekmec. Prvi zadetek nam je olajšal delo, igralci so si začeli vse bolj upati in nekajkrat smo še ogrozili njihova vrata. Zmaga s 3:0 je zares lep rezultat, vidi pa se, da imamo veliko rezerv v ekipi. Premoremo od 25 do 30 igralcev, ki so sposobni igrati na tem nivoju," je po tekmi dejal Luka Elsner.

Boj za naslov se je končal v Novi Gorici

Zmaga proti Zmajem bi lahko Domžalčane še obdržala v boju za naslov prvaka, saj je Maribor proti Primorju v 85. minuti po zadetku Roberta Beriča - mariborski napadalec je odločil tudi pomembno srečanje v Domžalah, ko je Maribor igral številčno oslabljen – celo spreobrnil rezultat po zaostanku. Že remi pa bi pred zadnjo tekmo v sezoni zelo razplamtel boj za naslov. A Maribor je devetič v samostojni državi postal prvak. "Seveda smo sproti vedeli za rezultat iz Ajdovščine, vendar to ni spremenilo naših načrtov. Na koncu niti nisem preveč razočaran nad razpletom v Ajdovščini. V spomladanskem delu sezone smo že nekajkrat imeli priložnost, da se približamo Mariboru, a je nismo izkoristili. Štajerci so imeli tudi nekaj sreče, kot proti Nafti. Smo pa na lep način zaključili sezono pred našimi navijači," je priznal domžalski branilec in navedel ključne nekaj razlogov, zakaj je Domžalam pripadel naslov podprvaka. "Morda nismo preveč razočarani iz razloga, ker je pred nami še finale pokala. Vsi smo osredotočeni na to tekmo, sicer bi bil občutek nekoliko slabši. Nagajale so nam tudi poškodbe. Nikakor nam ni uspelo v polnem kadru nanizati nekaj tekem. Boj za naslov se je za nas končal v Novi Gorici, kjer smo imeli zelo neposrečen obračun. Če potegnemo črto pod sezono, mislim, da je Maribor zasluženo postal prvak," pojasnjuje 28-letni igralec, rojen v Franciji.

Maribor je samozavestnejši

Vendar sezone za slovenske prvake in podprvake s tem še ni konec. V sredo se bosta tekmeca srečala še v finalu pokala. Mariborčani in Domžalčani so se v boju za pokal srečali že v prejšnji sezoni, pokal pa je ostal v Ljudskem vrtu.

Prav ta lovorika je doslej edina manjkajoča v domžalskih vitrinah na slovenskih igriščih. "To bo zelo zahtevna tekma tako za nas kot za Maribor. Proti Olimpiji smo spočili nekaj ključnih igralcev, tisti, ki so prišli v igro, pa so izkoristili priložnost. Mislim, da smo dobili tudi nekaj svežine. Pričakujem odprt obračun. Maribor je državni prvak, s čimer je dobil dodatno samozavest, vendar finale je specifičen. Dokazali smo, da imamo dovolj argumentov, da se enakovredno pomerimo z Mariborom. V kolikor bomo dali vse od sebe, sem prepričan, da bomo dobili 'revanšo' za lanski finale," je povedal igralec, ki je bil prisoten pri praktično vseh dosedanjih večjih dosežkih kluba.

Ne spreglejte