Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2013,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Edin Džeko Miralem Pjanić Asmir Begović

Sreda, 6. 2. 2013, 11.43

8 let

Džeko: Pričakujem dobro tekmo, Slovenci nam ustrezajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med reprezentanti BiH, ki se bodo v sredo predstavili v Stožicah, imajo izdatno veljavo vratar Asmir Begović, vezist Miralem Pjanić in napadalec Edin Džeko.

Največjega zanimanja je seveda deležen napadalec Manchester Cityja, ki je v Stožice prispel s popotnico zadetka ob remiju na derbiju angleškega prvenstva proti Liverpoolu. Kljub temu, da pred tekmo Edin Džeko ni bil najbolj zgovoren, pa je odločen precej več "povedati" na igrišču, kjer bo z Vedadom Ibiševićem dober test za spremenjeno obrambno postavitev Srečka Katanca. Trojica branilcev Boštjan Cesar, Branko Ilič in Marko Šuler na čelu s Samirjem Handanovićem bo skušala zaustaviti enega najboljših napadalnih dvojcev v Evropi. "Vem, da Slovenci niso najbolje začeli kvalifikacij in verjamem, da se na tej tekmi ne bodo zlahka predali. Pričakujem dobro tekmo in seveda našo zmago. Slovenci nam ustrezajo, z njimi imamo dober izkupiček," je povedal Diamant, ki ga bo na tribunah spremljal tudi oče Midhat, za Manchester Citz pa je v tej sezoni dosegel 11 golov, s čimer je najboljši klubski strelec.

Begović: Vem, da se zanimajo top klubi

Zadnja ovira za slovenske reprezentante bo Asmir Begović. Vratar Stoke Cityja je ena največjih želja najboljših angleških klubov, kar s predstavami, ki jih kaže, niti ne čudi. Zanj naj bi Stoke zahteval celo 15 milijonov funtov. "Pisali so, da sem že izbral Manchester United in ne City, vendar nič od tega ni res. Ničesar se še nisem odločil ali izbral, kaj šele podpisal. Če bo do prestopa prišlo, bo to najverjetneje v poletnem prestopnem roku. Ne bom pa odšel v slab klub, saj se zame zanimajo top klubi in le taki lahko plačajo zahtevano odškodnino," je dejal vratar, ki je v mladosti nosil dres kanadaske reprezentance, o tekmi pa povedal: "Slovenija bo za nas dobra preizkušnja," sporoča Begović.

Pjanić: Proti zahtevnemu nasprotniku

Na sredini igrišča je gonilna sila zmajev Miralem Pjanić. Vezist Rome daje ton igri, podaja in dosega zadetke. "Zagotovo ne bo lahko igrati proti zahtevnemu nasprotniku. Nismo v polni postavi, upam pa da bomo proti Grčiji," pa sporoča mali Princ, kot ga kličejo.

Na tribunah v Stožicah bo tudi precejšnje število navijačev BiH, po nekaterih predvidevanjih naj bi polovica štadiona v Stožicah navijala za goste. Evforija za izbrano vrsto Safeta Sušića seveda ni brez razloga, med drugim se v svoji kvalifikacijski skupini z Grčijo nahaja na prvem mestu in se skuša uvrstiti na prvo večje tekmovanje.

Ne spreglejte